Tegels verlijmen

Let op de verschillen in ondergrond en tegels

De ene ondergrond is de andere niet. Maar ook de ene tegel is de andere niet. Voordat je je tegellijm kiest, is het belangrijk om precies te weten wat je te wachten staat. Een keramische tegel of natuursteen? Kleine mozaïekmatten of juist XXL-tegels/slabs? We hebben nog wat algemene tips voor je voor het betegelen van wanden en vloeren.


Tegellijm afstemmen op de ondergrond

Dat je bij vloer- of wandverwarming te maken krijgt met temperatuurwisselingen waardoor er spanningen ontstaan onder het tegeloppervlak, weet je ongetwijfeld. Het is dan belangrijk dat je bij de lijmkeuze rekening houdt met de flexibiliteit van de tegellijm. Als deze keuze afgestemd is op de juiste toepassing en de juiste ondergrond ben je zeker van goed werk.


Pastalijm of poederlijm

Zo kan bijvoorbeeld een wandtegel met een pastategellijm op de wand worden aangebracht, terwijl een vloertegel op de wand beter met een poederlijm verlijmd kan worden. Haast? Pak dan een van onze sneller drogende tegellijmen. Denk aan een winkelvloer of trappenhuizen die na aanbrengen snel begaanbaar moeten zijn of die reparatieklus aan het einde van de dag.

Heb je hulp nodig?

Onze experten helpen je graag verder.