Wet kwaliteitsborging (Wkb)

Bouwen zonder zorgen over de Wkb

De Wet kwaliteitsborging, kortweg Wkb, maakt kwaliteit ook aantóónbare kwaliteit. En dat is goed nieuws, want als alles vooraf en gedurende een project wordt vastgelegd, kan later geen discussie meer ontstaan over wie aansprakelijk is voor eventuele bouwfouten. Omnicol maakt het je makkelijk om te voldoen aan de Wkb.

Totaaloplossing met keiharde systeemgarantie

Vanwege de Wkb is het belangrijker om zorgvuldig je leveranciers te kiezen. De onafhankelijke kwaliteitsborger, zal immers naar de kwaliteit van het geleverde werk door het gehele bouwproces kijken. Bovendien moet je direct na oplevering van het werk het hele projectdossier beschikbaar hebben. Maar wie levert welke informatie aan? Dat is de grote vraag voor jou, terwijl je wel verantwoordelijk bent voor álle informatie. Wij hebben een tip voor je: kies als verwerker de producten van Omnicol. 

Of schrijf dat als aannemer voor. Want wij leveren niet enkel een product, maar een totaaloplossing. Te vaak is dat een loze kreet die te pas en te onpas in de markt wordt gebruikt, maar bij ons een belofte die we keer op keer waarmaken. Met een keiharde garantie.

Projectbegeleiding met gedetailleerde Wkb-proof dossiers

Hier is ook nog een tweede tip: kies voor onze kosteloze projectbegeleiding. Op die manier leggen we al jaren gedetailleerde dossiers aan, lang voordat de Wkb een feit werd. Daarmee zorgen wij samen voor een sluitende bewijsvoering. Bovendien is dit voor ons niets nieuws. Dus ook met terugwerkende kracht voldoet je werk, mits op deze manier samen met ons als team opgepakt, waarschijnlijk al aan de Wkb. Bovendien is alle relevante informatie veilig opgeslagen, en langdurig toegankelijk voor iedereen die vanaf het werk, op kantoor of voor kwaliteitscontrole erbij moet.

Vragen over Wkb?

Onze experten helpen je graag verder.