Ondergrond voorbereiden

Een goed begin is het halve werk: de ondergrond voorbereiden

Of je nu met een renovatiemortelreparatiemortel, of egalisatiemortel aan de gang gaat, je werk start altijd met het voorbereiden van de ondergrond. Natuurlijk smeer je er niet zomaar even een primer op. De ondergrond voorbereiden begint met kijken, kijken en nog eens kijken. Want waar heb je nu precies mee te maken?


Zoek mogelijke spanningen in de ondergrond

Kijk eens rond met een bouwkundige bril op. Heeft de vloer wel of geen dilataties? Breng eventuele vervuiling in kaart, zoals olie of verf. Inventariseer scheuren, gaten, losliggende delen en andere beschadigingen. Ook de omgeving is belangrijk. Muren, tussenwanden en ramen kunnen invloed hebben op de huidige staat van de ondergrond, maar ook op toekomstige spanningen.


Maak een plan om de ondergrond voor te bereiden

Afhankelijk van je beoordeling stel je een plan op voor het vervolg. Heb je daar zelf geen ervaring mee of tijd voor? Dan maakt Omnicol Flooring een gericht adviesplan voor je! Eerste vraag: wordt het primeren of ontkoppelen? Bij ontkoppelen pas je een tussenlaag toe vanwege scheuren of extra wapening waardoor je onafhankelijk bent van je ondergrond. Een primer echter heeft een werkbare ondergrond nodig, dus haal alle losse delen weg. De volgende bewerking is schuren, stralen of frezen. Je bent nu klaar voor de volgende fase. En ja, al deze voorbereidingen hebben misschien wel tachtig procent van de totale werktijd gevraagd, maar zijn ook tachtig procent van je succesvolle eindresultaat.

Heb je hulp nodig?

Onze experten helpen je graag verder.