Vloerverwarming afwerken

De dunste mortels in de markt voor elk type vloerverwarming

Er is tegenwoordig heel wat te kiezen in vloerverwarming. Met de komst van lucht/water-warmtepompen zijn er naast de dunne elektrische matten, ook steeds meer systemen waar warm water door de slangen gaat. Maar ook daarin zijn weer varianten. Waar je ook mee te maken krijgt, wij hebben de meest efficiënte, snelle oplossing voor elk vloerverwarmingssysteem.


Fixeergietmortel verhoogt rendement sleuven met slangen

In een bestaande situatie ga je niet eerst de hele vloer uitbikken. Vaak frezen jij of je klant sleuven waarin de slangen worden gelegd. Dit verhoogt op zich nauwelijks de opbouw van de vloer. Het nadeel is echter los van de enorme hoeveelheid stof, dat de slangen zonder isolatie liggen en dus hun warmte aan alle kanten afgeven – ook naar beneden! Onze fixeergietmortel haalt dankzij een excellente warmtegeleiding toch het best haalbare rendement uit dit systeem. Vergeet daarna niet om ook te egaliseren…

Afwerklagen van renovatie- of gietdekmortel bij ‘klassieke’ vloerverwarming

Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie of een verbouwing kun je noppenplaten of vergelijkbaar op de grond leggen en daarin de verwarmingsslangen drukken. Deze platen zijn er zonder en met isolatie, en werken heel makkelijk en snel. Met renovatiemortel of gietdekmortel maak je een mooi dunne afwerklaag.

Vloerverwarming aanleggen met betonvlechtmatten of draadstaalmatten, al dan niet met isolatiemateriaal eronder, is ook een mogelijkheid. Zowel bij nieuwbouw als renovatie. Omdat er dan veel meer ruimte om de slangen heen moet worden opgevuld, is een gietdekmortel de beste keuze. Maar ook dan kun je met een uiterst dunne laag boven de slangen toe. Sterker nog: de dunste in de markt!

Welke producten heb je nodig?

FLM230 A+B
Hoog visceuze dichtzet-, fixeer-, gietmortel, samengesteld uit twee componenten.
GDM630 R omniflow
Gietdekvloermortel.
SC500 omniflow
Renovatiemortel.

Heb je hulp nodig?

Onze experten helpen je graag verder.