Prefabricage en industrieel bouwen

Dé partner voor dingen die nog niet eerder zijn gedaan 

Met de enorme bouwopgave waar de markt voor staat is snelheid van bouwen cruciaal geworden. Niet vreemd dat geprefabriceerde en industriële bouwconcepten in marktaandeel groeien. De conditioneerde omstandigheden komen de eindkwaliteit ten goede. Door een meer routinematige benadering zijn minder gespecialiseerde handen nodig. Maar om echt grote stappen te maken is meer nodig dan innovatieve concepten en grote productiestraten alleen. Alle componenten moeten van traditionele verwerking mee-transformeren naar deze nieuwe manier van ruwbouw en afbouw. In Omnicol vind je de partner die meedenkt. Zèlfs in concepten die nog niet eerder zijn bedacht.

Kennis delen versnelt de zoektocht naar oplossingen

Bij Omnicol hoef je aannemer, projectontwikkelaar of bouw innovator geen volledig uitgewerkt plan te hebben of een sluitende business case. Sterker nog: als het gaat om de bouwmethoden van de toekomst dan denken wij het liefst al mee bij de losse ambities, ideeën en plannen. Want wij weten dat de toekomst vandaag al realiteit is. En dankzij bewezen expertise in het proces, technologie, product en logistiek weten we ook hoe je zo’n heel nieuwe richting aanvliegt. Zelfs door vanuit een traditioneel bestek terug te redeneren naar hoe het ook anders kan. Kennis en inzicht die we graag delen, en waarbij we niet aarzelen om je in contact te brengen met gespecialiseerde partijen in ons netwerk. Want door zo veel mogelijk kennis samen te brengen, versnellen we je zoektocht.

Maatwerk dankzij eigen innovatiekracht 

Wij hebben een eigen R&D-afdeling in huis. Dat maakt maatwerkoplossingen veel haalbaarder. Wanneer we producten uit ons assortiment modificeren of zelfs volledig innoveren, gebeurt dat in korte lijnen. Rechtstreeks tussen onze technologen en jou als klant. Pionieren om de bouw vooruit te helpen doen we al sinds onze oprichting medio jaren zestig. Bijvoorbeeld door het lichter maken van producten, en de introductie van nieuwe werkwijzen zoals van het zetten naar het verlijmen van tegels. Of het nu gaat om bouwdelen of complete woningen: nodig ons uit en laat je verrassen. Bel of mail dus vandaag nog Tom Vloemans, onze Product Development Manager die graag “out of the box” denkt en vrijblijvend aanschuift, luistert en meedenkt.

bel   mail

Iets nieuws
ontwikkelen?

Contacteer Tom

Hij gaat graag met je in gesprek.

Tips & Inspiratie

Innovatie bij Omnicol is vaak co-creatie met de markt
Innovatie bij Omnicol is vaak co-creatie met de markt

Een fraaie top-driepositie heeft Omnicol in de Benelux stevig in handen in diverse productgroepen op het gebied van l...

Lees verder
Lijmende metselrobot geeft architecten industriële vormvrijheid
Lijmende metselrobot geeft architecten industriële vormvrijheid

Door de groeiende woningnood wordt druk gezocht naar snellere bouwmethoden met een hoge kwaliteitsstandaard. Industri...

Lees verder