Voegen & Kitten

Tegelvoegen en kitvoegen net zo belangrijk als de tegels zelf

Voegen zijn niet zomaar een opvulling. Voegmortels vangen namelijk spanningen op die tussen tegels onderling en de ondergrond kunnen ontstaan. En niet het minste: ze voegen extra decoratieve waarde toe aan het hele tegelwerk. Experimenteer daarom vooraf eens met verschillende breedtes en kleuren. Onderschat ook het belang van een goede kitvoeg niet als solide afsluiting in de inwendige wand-wand aansluitingen en wand-vloer aansluitingen.


Voeg is de elastische brug

In de meeste gevallen worden tegels gevoegd. Vloertegels of wandtegels, keramisch of natuursteen, in natte of droge ruimtes. Hoe strak ze ook zijn gezaagd of gebakken, je kunt ze nooit volledig aansluitend plaatsen op vloer of wand. En dat wil je ook niet, want de voeg is de elastische brug die allerlei krachten absorbeert. Vooral grotere formaten zijn weinig vergevingsgezind, en vereisen dus een flexibele voeg. Ook een (binnen)wand en vloer kunnen afzonderlijk krachten van elkaar ontwikkelen, evenals wanden ten opzichte van elkaar. Voor alle inwendige hoeken en aansluitingen gebruik je overigens beter geen voegmiddel, maar een flexibele kit.


Functionele en visuele voegeigenschappen

Ons assortiment voegmortels biedt je een grote keuze in kleuren, structuren en toepassingsmogelijkheden. Met de kleuren kun je spelen in de visuele effecten. Een witte voeg bij een witte tegel zorgt dat lijnen verdwijnen, terwijl je ook juist bewust contrast kunt creëren. Voor donkere tegels wordt zwart, antraciet of donkergrijs vaak de mooiste voegkleur gevonden. Kijk ook even naar welke functioneel eisen er gezien de situatie belangrijk zijn. Denk aan hardheid, bestendigheid tegen allerlei chemicaliën en urinezuur, of druk- en slijtagevastheid (bijvoorbeeld bij zwaar gebruik of de inzet van schrobmachines).

Heb je hulp nodig?

Onze experten helpen je graag verder.