Silo service

Ruimtebesparende silo voor dunmortel en doorstrijkmortel

Als aannemer, metselaar of klusser kun je meestal prima uit de voeten met onze producten in zakgoed. Is je project groter, dan plaatsen we een van onze Omnicol-silo’s op de werf. Dat scheelt je niet alleen veel werk, maar de kant-en-klare mortels in de silo nemen ook nauwelijks ruimte in op de bouwplaats. Het grote gemak van de siloservice is dat je niet steeds dunmortel of doorstrijkmortel per zak hoeft aan te maken. De menger bespaart je niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een constant zelfde mengverhouding. Daarbij kun je de aanmaak nauwkeurig doseren. Ook is de mengtijd instelbaar, zodat de machine automatisch stopt zodra de juiste homogene massa is gemaakt.


Metselmortels op kleur in silo’s

Onze mortelsilo beschermt ook de premiumkwaliteit van ons product tegen invloeden van buitenaf. Een goed afgedichte mortelsilo voorkomt dat regenwater of ander vocht de mortel bereikt. Dat is belangrijk, omdat anders het uithardingsproces kan worden verstoord. Mortel kan ook worden beïnvloed door temperatuur. Als het eigen vocht in de mortel bevriest, kan het uitzetten en de samenhang van de mortel verstoren, waardoor de structuur verzwakt. En tot slot beschermt onze mortelsilo ook tegen vuil, stof, bladeren of andere deeltjes. De metselmortels van Omnicol worden op kleur geleverd voor het, dunmetselen of doorstrijken van bakstenen. Uiteraard worden de silo’s na elk werk grondig gereinigd voor elke nieuwe vulling. 

In principe beschikken wij over voldoende silo’s op voorraad om snel te leveren. Lege silo’s halen we vanzelfsprekend op en vervangen deze desgevraagd door een volle. Kortom, tonnen aan kwaliteit op slechts twee bij twee meter.

Extra informatie

Meer informatie?

We helpen je graag verder.