Scheidingswanden verlijmen

Scheidingswanden van cellenbeton en kalkzandsteen verlijmen

Ruimtes deel je efficiënt in met het verlijmen van blokken cellenbeton of kalkzandsteen tot scheidingwanden. Bij nieuwbouw, verbouw en renovatie. De correcte verlijming van scheidingswanden en binnenspouwbladen op de grond zorgt voor stabiliteit, terwijl een goede hechting aan elkaar essentieel voor een stevige constructie is. Werk daarom met de kwalitatieve lijmproducten van Omnicol voor een duurzaam resultaat.


Makkelijke montage met drie keer sterkere lijm

Niet-dragende scheidings-, bergings- en corridorwanden binnen woningen en kantoren bouw je waarschijnlijk met blokken van cellenbeton. Logisch, want ze zijn licht en direct klaar voor verdere afwerking, zoals tegels, spuitwerk of behang. Bij zo’n makkelijk product hoort ook makkelijke montage. Onze lijmen brengen een drie keer grotere sterkte in de wand. Bovendien hoef je ze slechts dun op te brengen, waardoor je vooraf heel nauwkeurig de hoogte van het bouwpaneel of aantal blokken kunt berekenen – handig bij prefab!

Stevige lijmverbindingen voor bouwpanelen

Een andere veelgebruikte methode is het plaatsen van verdiepingshoge bouwpanelen. Deze worden in één stuk met grote kracht van bovenaf geplaatst; aan jou de taak om te zorgen voor stevige lijmverbindingen.

Kalkzandsteen is een andere veelgebruikte optie. Dankzij de hoge druksterkte is dit materiaal ideaal voor dragende binnenwanden en binnenspouwbladen.

Welke producten heb je nodig?

GK60 omnifix
Cellenbetonlijm voor blokken en elementen, wit.
GK60 PL omnifix
Panelenlijm voor cellenbeton, wit.
SB omnifix
Lijmmortel voor snelbouw, keramische binnenmuurstenen.

Heb je hulp nodig?

Onze experten helpen je graag verder.