Ondergrond voorbereiden

Voorstrijken? Dat is vast en zeker goed tegelen!

Bij het lijmen van tegels voorzie je eerst de ondergrond van een goede voorbehandeling. Een voorstrijkmiddel of primer zorgt voor een optimale hechting en beschermt de ondergrond. Daarvan heb jij profijt bij het tegelen en afwerken. Een primer verbetert namelijk het hele systeem.


Met primer de kwaliteit in eigen hand

Wanneer je tegelt, is je belangrijkste doel dat de tegels vast blijven zitten. Voor het verlijmen van de tegels pak je een van onze kwaliteitsproducten, zodat je op de combinatie van tegel en tegellijm volledig kunt vertrouwen. Maar op de ondergrond heb je vaak minder invloed. Daarom neem jij de kwaliteit in eigen hand. Met eventueel eerst een uitvlakmortel voor de wand en/of egaliseermortel voor de vloer. Een andere optie is een ontkoppelingsmat onder je tegelwerk. Maar in elk geval een voorstrijk.


Voorstrijk heeft vier functies

Een voorstrijk heeft namelijk vier functies: het reguleren van het vocht uit een lijmproduct voor een optimale eindsterkte, zodat de ondergrond niet te veel en te snel zuigt en de lijm de tijd heeft om uit te harden. Op de tweede plaats het binden van stofdeeltjes, belangrijk zodat de tegel daadwerkelijk op de ondergrond hecht. Als derde het vergroten van hechtoppervlak op microscopisch niveau. En tot slot het beschermen van vochtgevoelige ondergronden. Al onze primers hebben een of meerdere van deze eigenschappen, ze zijn kant-en-klaar, en je kunt ze met roller, kwast of spuit aanbrengen.

Heb je hulp nodig?

Onze experten helpen je graag verder.