Ondergrond voorbereiden

Voorstrijken/primeren als succesvolle basis van pleisterwerk

Geef als stukadoor je pleisterlaag de ultieme start door voor te strijken met professionele stucprimers. Door het gebruik van de juiste voorstrijk verminder je de poreusheid van de ondergrond en realiseer je een betere hechting. Dit betekent dat de pleisterlaag stevig op zijn plaats blijft en niet loskomt.


Primer voor perfecte opbouw vanaf de basis

Veel ondergronden hebben onregelmatigheden, zoals kleine gaatjes, scheurtjes of andere onvolkomenheden. Door de ondergrond voorafgaand aan egalisatiemortel of reparatiemortel te behandelen met een primer, bouw je al vanaf de basis aan een perfecte opbouw. De kwaliteit van je onderste laag werkt zelfs rechtstreeks door op de verwerking van de uitvlakmortel, deze verwerkt dan nl. veel prettiger. Alleen maar plussen dus.

Voorstrijken bij bijzondere ondergronden

Daarnaast kan het gebruik van de juiste voorstrijk of primer ook helpen bij het neutraliseren van zuigende ondergronden. Sommige materialen, zoals kalkzandsteen e.d., zijn van nature absorberend en kunnen het vocht uit de pleisterlaag trekken. Dit leidt mogelijk tot een ongelijkmatige droging van de pleister en eventueel zelfs tot scheurvorming. 

Wij hebben een speciale voorstrijk voor je die de zuiging vermindert en een gelijkmatige droging bevordert. Daarnaast hebben we stucprimers die hun waarde bewijzen bij bijzondere ondergronden, zoals bestaande tegels of oppervlakken met roetdoorslag. Dus ook bij renovatieprojecten merk je het voordeel van werken met de premiumproducten van Omnicol.

Welke producten heb je nodig?

B2 MULTI GREEN omnibind
Diepgrondering groen.
FIX+ R omnibind
Sneldrogend hecht- en toeslagmiddel.
GRIP omnibind
Hechtingsbevorderende primer met korrel.

Heb je hulp nodig?

Onze experten helpen je graag verder.