PVM omnifix

Constructieve lijmen

Aan de slag met PVM omnifix

Video's

Hier vind je de video’s die van dit specifieke product beschikbaar zijn. Niet gevonden wat je zocht? Kijk dan op ons YouTube kanaal.

W100 R omnimix
Multi inzetbare snelverhardende wand-egalisatiemortel, machinaal verwerkbaar.
90W LIGHT omnimix
Lichtgewicht wand-egalisatiemortel, machinaal verwerkbaar.
FP30
Sneldrogende primer.

Laat ons jou verder helpen

Wat is het verschil tussen de diverse technieken?

Lijmen/dunmetselen , doorstrijken en gewoon metselen van gevelstenen?

  • Lijmen of dunmetselen: tussen de gevelstenen ontstaat een voeg van 4 tot 8 mm. De lijm of dunmetselmortel (ook wel eens dunbedmortel genoemd) wordt terugliggend (dieper) aangebracht en de steen wordt niet meer opgevoegd. Doordat er een dunnere voeg ontstaat die niet wordt opgevoegd, bepaalt de kleur van de steen grotendeels het uitzicht van de gevel. De lijmmortel of dunbedmortel wordt vaak verwerkt in een kleur die aansluit bij de steenkleur.   
  • Traditioneel metselwerk: Hierbij is de voeg ca. 12 mm. Bij metselen bepaalt de voeg het uitzicht. Hoe dunner de voeg, zoveel sterker is het effect.   
  • Doorstrijken: Bij deze techniek wordt traditioneel gemetseld (8-12 mm voeg) waarbij de gekleurde metselmortel ook gebruikt wordt om de voeg af te werken in één aansluitende arbeidsgang. Het is vooral rendementsverhogend.   
De keuze tussen lijmen en dunmetselen enerzijds en metselen of doorstrijken anderzijds is vooral een esthetische keuze.

Bestaat er kans op uitbloeiingen?

Iedereen kent wel de witte of grijze uitslag op metselwerk. Vervelend en esthetisch niet mooi. Er bestaan verschillende soorten uitbloeiingen: salpeter-, kalk uitbloeiing en vergipsing. Met het gebruik van de Omnicol lijm -en dunbedmortels wordt het fenomeen van uitbloeiingen op de gevel al sterk gereduceerd ten opzichte van standaard metselwerk. Zorg steeds voor het naleven van de richtlijnen met betrekking tot het beschermen van vers metselwerk. Verwerk ook geen mortel bij zeer lage temperaturen (< 5°C) of bij regenval. Daarnaast is de keuze van de gevelsteen eveneens een belangrijke factor bij het tegengaan van de kans op uitbloeiing.

Moet ik mijn gekleurde mortel in één keer bestellen?

Het is aan te raden om gekleurde mortel in 1 keer te bestellen om lichte kleurverschillen te vermijden.

Heb je hulp nodig?

Onze experten helpen je graag verder!