Nieuwe innovaties voor de stukadoor

Omnicol innoveert onvermoeid verder na de succesvolle introductie van twee nieuwe stucmortels 

De succesvolle introductie van twee nieuwe stucmortels, W100 R omnimix en W100 R LIGHT omnimix, maakte het dagelijks leven van menige stukadoor al een stuk lichter. Bij herhaalde testen in zowel het laboratorium als in de praktijk bleek namelijk, dat beide stucmortels heel goede eigenschappen bezitten. Zo is het aantal geschikte ondergronden én het bereik van de laagdikte veel groter dan oorspronkelijk bedacht. Met name de verwerkbaarheid is aanzienlijk verbeterd vergeleken met de reguliere cementgebonden stucmortels. Dat is wat innovatie en de samenwerking in dit traject met de stukadoor, voor en door de vakman doet. Voor Omnicol dé reden om onvermoeid verder te innoveren. 

Goed voorbeeld voortdurende innovatie
De twee multi-inzetbare, snelverhardende wand-egalisatiemortels zijn een goed voorbeeld van de innovaties die voortdurend bij Omnicol plaatsvinden. Om het dagelijks werk van de vakman te verlichten en de kwaliteit van zijn stucwerk nog verder omhoog te brengen, worden de producten van Omnicol steeds weer opnieuw getest, bijgeschaafd, wordt er nog eens aan gesleuteld, opnieuw getest en is het uiteindelijke resultaat een forse verbetering. Bij de W100 R omnimix en de light-versie daarvan, de W100 R LIGHT omnimix, is het daardoor al na 3 tot 4 uur mogelijk om te tegelen en zijn grote laagdiktes in één werkgang aan te brengen. De stucmortels zijn desgewenst ook nog eens machinaal verwerkbaar. 

Nu de succesvolle introductie van de beide stucmortels al weer enige tijd achter ons ligt, wordt het tijd voor nieuwe innovaties. Want de specialisten van Omnicol hebben in de tussentijd niet stil gezeten, integendeel. Kijkend naar de verbeterde werking van de stucmortels vroegen ze zich af, of de hechting op diverse ondergronden nog wel optimaal was. Want dat wil je niet als stukadoor en zeker niet als opdrachtgever, dat de fraaie stucwand na verloop van tijd letterlijk naar je toe komt. Loslatend stucwerk of anders gezegd: een niet-optimale hechting van de stucmortel, is nu eenmaal één van de grootste zorgen die een stukadoor kan hebben. Nu hebben de bestaande primers zich in de praktijk goed bewezen. Toch kan het altijd nog beter, want er zijn allerhande ondergronden en die vragen allemaal om een eigen benadering. De hechting op een bestaande tegelwand of op een betonnen muur is nu eenmaal heel anders dan die van een afgehakte renovatiemuur. En plafonds stellen weer heel andere eisen. Hoog tijd dus voor een nieuwe innovatieronde. 

Optimale combinatie voor stukadoor
Wederom goed nieuws voor de stukadoor dus, want Omnicol heeft vier nieuwe, bijzondere stucprimers ontwikkeld. Met hun gelijktijdige lancering is er in één klap een totaaloplossing beschikbaar voor de voorbehandeling van allerlei soorten ondergrond. Uiteraard sluiten de vier nieuwe stucprimers perfect aan bij de stucmortels W100 R en W100 R LIGHT en zijn ze eveneens een prima ondergrond voor andere producten van Omnicol! Door deze combinatie te maken heb je gegarandeerd de beste laagopbouw, vanaf de primer tot aan een eventuele tegelafwerking met voorstrijk, tegellijm en voegmortel.

Dit zijn onze nieuwe stucprimers: 

B2 MULTI omnibind
Deze hechtingsbevorderende en zuigkrachtverlagende diepgrondeer is voor gebruik als voorbehandeling onder cement-, kalk- en gipspleisterlagen. Hij kan eveneens worden gebruikt om de zuiging te verminderen en anderzijds om de hechting te verbeteren. Deze primer is zeer geschikt voor wand- en plafondtoepassingen.

FIX+ R omnibind
Als voorbehandeling onder cement- en kalkpleisterlagen is FIX+ R omnibind een sneldrogend hechtmiddel, dat ook kan worden ingezet toeslagmiddel voor verbetering van cement- en kalkmortels. De dun-vloeibare eigenschappen zorgen voor een korte droogtijd op gladde en gesloten ondergronden zoals beton en bestaand tegelwerk. Als verdund hechtmiddel is het hechtmiddel geschikt voor poreuze ondergronden, waarbij direct nat-in-nat een cement- of kalkpleister kan worden aangebracht. FIX+ R omnibind is verwerkbaar met blokkwast, roller, borstel of spuitapparaat.

GRIP omnibind
Deze hechtingsbevorderende primer met korrel vergroot het contactoppervlak voor een betere hechting tussen ondergrond en (gips)pleisterwerk. Het product is gebruiksklaar te verwerken en gemakkelijk met roller, blokkwast of spuitapparaat aan te brengen. Indien gewenst is het ook in enigszins verdunde vorm te gebruiken. GRIP omnibind is speciaal ontwikkeld voor gladde, gesloten en slecht zuigende ondergronden en ideaal voor gebruik op bestaand tegelwerk en beton. Door de unieke samenstelling kent deze primer een zeer korte droogtijd.

ZV omnibind
De zuigkrachtverlagende, reuk- en kleurloze primer wordt gebruikt ter voorbehandeling van (sterk) zuigende ondergronden wanneer die later worden voorzien van (gips)pleisterwerk. ZV omnibind is om die reden ook ideaal bij snelbouwstenen zoals Poriso. Zowel toepasbaar voor binnen als buiten. Doordat de primer kleurloos is, wordt de kans op doorschijning vermeden. Dit product kan verdund worden aangebracht met kwast, roller, spuit of borstel.

Anderen lazen ook...

Superieur verwerkbare stucmortels voor binnen- en buitenwerk
Superieur verwerkbare stucmortels voor binnen- en buitenwerk

Een afgebikte badkamermuur weer supersnel tegelklaar? Of een krimparme en watervaste laag voor sport en utiliteit? Me...

Lees verder
Meten is weten bij cementgebonden pleisterwerken
Meten is weten bij cementgebonden pleisterwerken

Is de ondergrond winddroog? Pas op: dat is geen teken dat je kunt beginnen met het aanbrengen van een cementgebonden...

Lees verder
De zin en onzin van voorstrijken
De zin en onzin van voorstrijken

Zoals de schoenenwinkel graag schoenpoets verkoopt bij een paar nieuwe schoenen, worden bij tegellijmen vaak voorstri...

Lees verder

Heb je advies nodig?

Onze experten helpen je graag verder.