SC500 omniflow
Renovatiemortels
Toepassingen
SC500 omniflow is een pompbare zelfnivellerende gietvloermortelonderlaag van hoge kwaliteit op basis van een laag alkalische cement, ontwikkeld volgens een eigen mineraal bindingssysteem. Voor het egaliseren van (jong gestort) beton, het nivelleren van ongelijke vloeren en andere soorten solide draagkrachtige ondergronden. Na het aanbrengen van SC500 omniflow kan de vloer afgewerkt worden met keramische tegels en natuursteen. Op SC500 omniflow kunnen lijmen voor betoncompatibele vloerbedekkingen gebruikt worden. Voorbeelden van toepassingen zijn o.a. utiliteitsbouw, appartementencomplexen, parkeergarages, loodsen, magazijnen en winkels.
Aan de slag met SC500 omniflow
Productinformatie
Download hier de documenten die van dit specifieke product beschikbaar zijn.
Aanvullende documenten
Vind je het juiste certificaat niet?
Neem contact met ons opLaat ons jou verder helpen
Waarom is het belangrijk om de ondergrond voor te bereiden?
De ondergrond voorbereiden is een van de belangrijkste onderdelen om een succesvol eindresultaat te krijgen.
Afhankelijk van de ondergrond die je wilt verbeteren en het einddoel wat je wilt bereiken:
- kun je het vaak af met een primer.
- OF zul je eventueel, bijvoorbeeld bij losse delen, de ondergrond verder moeten verwijderen.
- OF moet je nog voorbewerken door het zogenaamde stofvrij “kogelstralen”. Hierdoor wordt de bovenste laag en eventuele verontreinigingen van het oppervlak verwijdert en “opgeruwd", oftewel oppervlakte vergroting voor betere hechting. Uitstekend geschikt voor allerhande egalines en gietdekvloermortels om op te hechten.
Wat is het verschil tussen een egalisatie- en renovatiemortel?
In veel gevallen is een renovatiemortel een product met een vergelijkbare (ver)werking als een egalisatiemortel, maar kan een renovatiemortel meer laagdikte aan. En soms zijn renovatiemortels voorzien van extra additieven of hulpstoffen, om hem meer geschikt te maken voor vloeren van verschillende ondergronden of sterk wisselende laagdiktes in een vloerveld.
Een renovatiemortel wordt ook vaak ingezet om ondervloeren die (half) gesloopt zijn, bijvoorbeeld door het verwijderen van tegels, weer een egale tegel-klare ondergrond te geven.
Is het altijd nodig de oude, bestaande vloer te slopen?
Te vaak wordt een “oude” vloer nog volledig gesloopt om uiteindelijk een nieuwe vloer te maken die geschikt is voor de eindafwerking.
Samen met Omnicol Flooring is er vaak de mogelijkheid het slopen van de oude vloer achterwege te laten en daarmee tijd en kosten te besparen. We gieten over de oude vloer, direct een nieuwe vlakke laag. Hierdoor ben je gegarandeerd van een snel verloop van je project. Én een ultra vlakke vloer, geschikt voor elke eindafwerking. Hiermee bespaart u tijd, sloopkosten en overlast.