GDM630 R omniflow
Gietdekvloermortels
Toepassingen
GDM630 R omniflow is een zelf-nivellerende cementgebonden gietdekvloermortel voor het realiseren van een sneldrogende, zwevende of hechtende dekvloer. Deze is toe te passen op betonnen- en cementgebonden ondergronden. De hoge buigtreksterkte van GDM630 R omniflow maakt een dunne laagopbouw in zwevende vloer constructies mogelijk. GDM630 R omniflow is een gespecialiseerde krimpgecompenseerde cementgebonden formule met een minimale krimp/zwel. Zeer goede hechting op beton en een excellente gietbare verwerking. Voorbeelden van toepassingen zijn o.a. als onderlaag voor FLF190 omniflow en coatingsystemen welke een hoge huidtreksterkte vragen en vloeren in woningen en retail waar snelle oplevering vereist is.
Geschikte vloersystemen
- GD-D = gegoten dekvloer direct op de draagvloer.
- GD-D(+V) = gegoten dekvloer direct op draagvloer met vloerverwarming.
- GD-T = gegoten dekvloer op een tussenlaag (laag tussen dekvloer en draagvloer van niet indrukbare folie).
- GD-T(+V) = gegoten dekvloer op een tussenlaag (laag tussen dekvloer en draagvloer van niet indrukbare folie).
- GD-Z = verend opgelegde (zwevende) gegoten dekvloer (dekvloer op isolatieplaten of dunne indrukbare lagen) met vloerverwarming.
- GD-Z (+V)= verend opgelegde (zwevende) gegoten dekvloer (dekvloer op isolatieplaten of dunne indrukbare lagen) met vloerverwarming.
- Als sneldrogend 1 laags vloersysteem op zwaluwstaartplaten.
- Voor een vloertype GD-Z (verend opgelegde (zwevende) dekvloer moet de gietvloerdikte worden bepaald op basis van NEN 2742:2007.
Voor andere ondergronden neem contact op met onze technisch adviseur.
Aan de slag met GDM630 R omniflow
Productinformatie
Download hier de documenten die van dit specifieke product beschikbaar zijn.
Vind je het juiste certificaat niet?
Neem contact met ons opVideo's
Hier vind je de video’s die van dit specifieke product beschikbaar zijn. Niet gevonden wat je zocht? Kijk dan op ons YouTube kanaal.
Laat ons jou verder helpen
Waarom is het belangrijk om de ondergrond voor te bereiden?
De ondergrond voorbereiden is een van de belangrijkste onderdelen om een succesvol eindresultaat te krijgen.
Afhankelijk van de ondergrond die je wilt verbeteren en het einddoel wat je wilt bereiken:
- kun je het vaak af met een primer.
- OF zul je eventueel, bijvoorbeeld bij losse delen, de ondergrond verder moeten verwijderen.
- OF moet je nog voorbewerken door het zogenaamde stofvrij “kogelstralen”. Hierdoor wordt de bovenste laag en eventuele verontreinigingen van het oppervlak verwijdert en “opgeruwd", oftewel oppervlakte vergroting voor betere hechting. Uitstekend geschikt voor allerhande egalines en gietdekvloermortels om op te hechten.
Waarin verschillen jullie gietdekvloermortels t.o.v. die uit de bouw?
De gietdekvloermortels van Omnicol Flooring kenmerken zich door de hoge druksterkte en de snelle droging. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt om in snelle bouwconcepten of kleine (woning)verbouwingen te gebruiken. Zodat de vloer zo snel mogelijk weer in gebruik genomen kan worden. Een tijdsbesparing van 80% ten opzichte de standaardoplossingen is met onze gietdekvloermortels heel normaal. De hogere sterkte maakt het mogelijk om ultradun op vloerverwarmingssystemen uitgegoten te kunnen worden. Hierdoor is er een efficiëntere warmte afdracht en is de vloer zeer snel warm. De ultieme oplossing voor vloerverwarmingssystemen, waarbij efficiënt verwarmen en de afgifte, hoofdzaak zijn.
Welke temperatuur moet de ondervloer zijn tijdens het egaliseren?
Tijdens de verwerking is het noodzakelijk om de temperatuur van de ondervloer, hoger is dan 10 °C, de dunne laag egaline zal zeer snel, de kou en warmte opnemen van de ondervloer, te koude ondervloeren hebben direct invloed op droging en de eindsterkte ontwikkeling. Aanvullend moet ruimte en het materiaal tussen de 15 °C en 25 °C zijn. En moet de relatieve luchtvochtigheid 65 % of lager zijn.
Dit alles voor, tijdens én enkele dagen na de verwerking!