NIEUWS

OMNICOL EN HET ONTSTAAN VAN
TP OMNIBIND

De jaren 70 worden gekenmerkt door de definitieve opkomst van (spuit)gips als egalisatielaag in binnenbereik. Het arbeidsintensieve pleisteren met kalkmortel werd vervangen door de snelle en gladde methode van wandafwerking met gips. Door deze veranderde afwerkmethode ontstond ook een nieuwe uitdaging voor de tegelzetter en daarmee tevens voor Omnicol. De totaal andere mineralogische samenstelling (gips in plaats van kalk) en het veranderde oppervlak vereisten nieuwe producten en verwerkingsmethoden.

Lees meer

blog

De badkamer en waterdichtheid

De renovatie van badkamers heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Een nieuwe, frisse look, moderne tegels in speciale formaten en daarnaast is vaak ook het sanitair aan vervanging toe. Wat hierbij van belang is, onttrekt zich echter aan het zicht: de waterdichtheid van de totale opbouw. Alleen een goed uitgevoerde klus garandeert een optimale levensduur van de ruimte. Een lekkende afvoer of lekkend tegelwerk kan immers kostbare gevolgen hebben.


lees meer

KENNISMAKINGS-ACTIE: PL200

SPECIALE ACTIE BIJ KENNISMAKING MET PL200 omnicem

In de OmniCollage van februari verwezen we er al naar: de nieuwe, hoog flexibele S2 poedertegellijm van Ommicol voor onder andere jonge cementdekvloeren: PL200 omnicem. Ter introductie van deze nieuwe tegellijm geldt nu een speciale actie.