Relevante links naar andere sites

Wij selecteerden een aantal relevante sites waar u meer informatie kunt vinden over gerelateerde diensten en producten. 
Mocht een link niet werken, wilt u dan zo vriendelijk zijn om dat even door te geven, dan passen wij dat onmiddellijk aan.Klik hier voor de website van GEV-EMICODE. 
Klik hier om de informatiefilm te bekijken.

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht onder impuls van de beroepsorganisatie. De statutaire leden van het WTCB zijn de 70.000 Belgische bouwondernemingen (algemeen aannemers, schrijnwerkers, glazenmakers, loodgieters, dakdekkers, vloerders, stukadoors, schilders, enz...).


Het WTCB heeft de volgende drie hoofdopdrachten:

 • Het verrichten van wetenschappelijk en technisch onderzoek ten behoeve van zijn leden.
 • Het verlenen van technische voorlichting, bijstand en advies aan zijn leden.
 • Het bijdragen tot de algemene innovatie en ontwikkeling in de bouwsector, met name door middel van contractonderzoek op aanvraag van de industrie en de overheid.
   MADE Center Kenniscentrum voor Metselwerk
is het enige kennis- en innovatiecentrum op het gebied van metselwerk is er! Vanaf nu kan iedereen in het MADE Center terecht voor alles wat met metselwerk te maken heeft. Er is een breed scala aan metselwerkproducten te zien. Ook leggen belangrijke producenten en leveranciers hun producten in het magazijn en u kunt daar kosteloos gebruik van maken.Archidat
is opgericht in 1988 en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op het gebied van actuele bouwinformatie. Met de op CAD- en kosteninformatie gebaseerde producten heeft Archidat inmiddels een sterke positie in de markt verworven. De essentie: de beste kennisbank voor bouwkosten met ingebouwde rekenfunctie. Het resultaat: maximale transparantie in het bouwproces. Een uitstekend podium voor interactie met beslissers en beïnvloeders. Dagelijks bedient Bouwkosten-online duizenden gebruikers met prijzen en productinformatie van tienduizenden artikelen en bouwdelen.De Bond voor Aannemers in Tegelwerken (BOVATIN) is een organisatie die sinds haar oprichting in 1950 de technische, maatschappelijke en economische belangen behartigt van haar leden. Leden kunnen bij de bond terecht voor advies en ondersteuning op juridisch, technisch en bedrijfskundig gebied.  De BOVATIN staat ook voor de belangen van de branche als geheel. Zo onderhandelt de BOVATIN over veiligheid, milieu, arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden met diverse organisaties binnen en buiten de bouwwereld. 
Stichting Stapelbouw
is het platform voor kennisontwikkeling en kennisoverdracht op het gebied van de techniek van het stapelen van steenachtige materialen, zowel in de gevel als in de constructie.

Om deze missie te realiseren wordt onder meer: 

 • De leerstoel Stapelbouw bij de Vakgroep Constructief Ontwerpen aan de TU Eindhoven ondersteund.
 • Relevant onderzoek op het gebied van steenconstructies geïnitieerd.
 • Deelgenomen, nationaal en internationaal, aan overleg over normeringen op het gebied van steenconstructies.
 • Regelmatig gepubliceerd in vakbladen voor ontwerpers, verwerkers en constructeurs.
 • Periodiek een seminar georganiseerd over een actueel onderwerp.
   Bouwen is een complex samenspel van disciplines. Om de kwaliteit van bouwmaterialen en -processen te verhogen en faalkosten te verlagen, is een adequate kwaliteitsbeheersing noodzakelijk. Daarbij kan IKOB-BKB u van dienst zijn. Wat we u te bieden hebben, is de gebundelde expertise en ervaring van het Instituut voor Keuring en Onderzoek van Bouwmaterialen (IKOB) en BV Kwaliteitsverklaringen Bouw (BKB). We zijn actief op een breed terrein; van certificeren tot attesteren, van onderzoek en ontwikkeling tot projectgerichte controle op de bouwplaats.
TNO
is de strategische partner van de voorlopers in de sector en geeft zo richting aan de benodigde vernieuwing. Door samen aan technologische ontwikkelingen te werken, kunnen we de leefkwaliteit en bereikbaarheid van de gebouwde omgeving verbeteren. Onze unieke combinatie van technologische kennis, een breed netwerk en een onafhankelijke positie ondersteunt deze veranderingen.


Winterdijk Advies is een buro wat zich bezig houdt met voorlichting en adviezen in het toepassen van Keramische gevelsteen in de voorbereidende fase van bouwprojecten.
Dit bij zowel Projectontwikkelaars als Architecten. Ook de begeleiding naar de Aannemers behoort tot de activiteiten. Met als doel door de jarenlange ervaring in dit proces te streven met Opdrachtgever en Architect naar het bereiken van optimaal resultaat.Het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB) is de brancheorganisatie voor de gehele baksteenindustrie. Het vertegenwoordigt de branche, nationaal en internationaal, in tal van organisaties en overlegsituaties met overheden, andere belangenorganisaties, onderzoeks- en normeringsinstituten. Ontwikkeling en initiëring van normen voor producten en metselprocessen nemen hierbij een belangrijke plaats in. Voorts zet KNB in op onderzoek en innovatie op het gebied van baksteenverwerking en toepassing. Maar KNB richt zich ook op innovatie die bijdraagt aan nieuwe constructiemogelijkheden.


Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie