Egaliseren

Het werken met egalisatiematerialen is afhankelijk van de soort ondergrond en de verdere bewerking. In sommige gevallen zal het nodig zijn de aangetroffen ondergrond geschikt te maken voordat verdere bewerkingen kunnen worden uitgevoerd.

Omnicol heeft diverse egalisatie-materialen in haar gamma, voor zowel wand als vloer.

Wanden en vloeren uitvlakken voor het tegelen

Welk egaliseermiddel moet worden gekozen hangt af van de ondergrond en het einddoel. Omnicol heeft verschillende egalisatiemortels, voor wand en vloer, toe te passen in dunnere of dikkere lagen, van normaal tot zeer snelwerkend.

Belangrijke zaken waarop gelet dient te worden bij het werken met egalisatiemortels zijn:

  • Ondergrond droog, vetrvrij en vooral stofvrij!
  • Altijd ondergrond voorstrijken, ook bij laag over laag.
  • Respecteer de aangegeven mengverhoudingen: teveel water zorgt ervoor dat vloeregalisaties inderdaad nog beter vloeien. Echter het teveel aan water veroorzaakt ook een verhoogde krimp: dus het risico dat uw egalisatielaag los komt.
  • Gebruik van een prikrol komt de vloei ten goede en ontlucht de massa goed zodat een hogere drukvastheid wordt verkregen.
  • Forceer de droging niet.

Onder normale omstandigheden zijn onze wandegalisatie 90GR omnimix en onze vloeregalisatie V17 R omnimix binnen 4 uur geschikt voor een volgende bewerking! 

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie