Omnicol, groen bezig!

Emicode | Omnicol

Innovatie en Omnicol gaan al jaren hand in hand. Deze innovatieve werkwijze in onze organisatie leidt niet alleen tot kwalitatief hoogstaande producten, maar ook tot ecologische verbeteringen. Wij zetten ons voortdurend in om producten en processen te ontwikkelen die de kwaliteit van bodem, water en lucht waarborgen en het gebruik van eindige bronnen beperken. Op die manier willen wij graag een steentje bijdragen aan een gezonde leefomgeving.

Om die ​​gezonde leefomgeving te bereiken, besteden wij veel aandacht aan de samenstelling van onze producten en streven we naar een zo laag mogelijke uitstoot van schadelijke stoffen. Deze uitstoot, ofwel emissie, wordt ingedeeld op basis van een Europees keurmerk: de EMICODE ®.

EMICODE EC1 PLUS | Omnicol   EMICODE EC1 | Omnicol   EMICODE EC2 | Omnicol

Alleen producten die geproduceerd zijn onder strikte monitoring, een zeer lage emissie hebben en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen krijgen het EMICODE ® -label. Dit kwaliteitslabel stelt wereldwijd zeer strenge eisen aan bouwproducten op het gebied van emissies en gezondheidszorg. Producten worden uitgebreid getest bij het Eurofins Product Testing S/A te Denemarken. Op basis van wetenschappelijk bepaalde meetgegevens, vallen ze vervolgens in drie emissieklassen: EC 1 PLUS, EC 1 en EC 2. Producten met de EMICODE ® worden nadien nog regelmatig onderworpen aan willekeurige controles door onafhankelijke, internationaal erkende testinstituten. Dit om de strenge normen van het keurmerk te blijven garanderen.

Wij als Omnicol zijn er trots op dat we het EMICODE ® -label mogen voeren en daarmee de beste bescherming met betrekking tot gezondheid, milieu en binnen-luchthygiëne bieden. Download hier de lijst met producten waarbij wij het EMICODE ® -label mogen voeren.

CTA EMICODE-3a | Omnicol

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie