Gezond en stofarm werken, Omnicol innoveert

Stofarm | Omnicol

Less Dust | OmnicolWerken in de bouw betekent vaak werken met beton, cellenbeton, baksteen, kalkzandsteen en allerlei soorten natuursteen. Daarbij komt vaak stof vrij, vaste deeltjes die gemakkelijk in een luchtstroom worden meegevoerd. Wanneer onjuiste of onvoldoende maatregelen worden getroffen, kunnen sommige soorten stof schadelijk zijn voor de gezondheid. Om dat tegen te gaan, ontwikkelde Omnicol stofarme producten die te herkennen zijn aan het speciale ‘less dust’ -label.

Risico’s
Sommige specialisten, zoals asfaltfrezers, blokkenstellers ruwbouw, koppensnellers, slopers, terrazzowerkers, metselaars, tegelzetters, vloerenleggers en wand- en plafondmonteurs, komen dagelijks in aanraking met stof. Zij lopen dus een groot gezondheidsrisico als er onvoldoende maatregelen worden genomen.

BREEAM
Omnicol neemt de gezondheid van mensen die haar producten gebruiken serieus. Het creëren van een schone en veilige werkomgeving met duurzame en veilige producten is voor ons daarom een niet meer dan een logische voorwaarde. Door voortdurende ontwikkelingen en innovaties is het ‘less dust’ -label inmiddels aan een groot deel van het Omnicol-assortiment toegekend. En dat aantal groeit nog altijd.

EMICODE EC1 PLUS | Omnicol   EMICODE EC1 | Omnicol   EMICODE EC2 | Omnicol

De uitstoot van stof, als onderdeel van de algehele emissie van producten, wordt ingedeeld op basis van het EMICODE keurmerk. Producten worden op basis van de emissie in drie categorieën ingedeeld: EC 1 PLUS, EC 1 en EC 2. Uiteraard gaat Omnicol voor het meest hoogwaardige keurmerk. Het EMICODE keurmerk wordt internationaal erkend door de keuringsinstanties BREEAM en LEED, die de duurzaamheidprestaties van een gebouw beoordelen. De keurmerken die BREEAM hanteert, zijn: pass, good, very good, excellent of outstanding.

Met onze hoge scores in de EMICODE presteert Omnicol automatisch goed binnen de strenge duurzaamheidseisen van BREEAM. Het betekent dat Omnicol-producten ruim binnen de emissienormen vallen. Bovendien geven producten met het ‘less dust’ -label tijdens de verwerking significant minder stof dan producten zonder dat label. En dat zorgt niet alleen voor een schonere en gezondere werkomgeving. Gezond personeel zit ook beter in zijn vel en dat verhoogt de productiviteit.

CTA Innovatie-2c | Omnicol

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie