project Réimerwee te Luxemburg

Projectomschrijving

Dunmetselen in Luxemburg op de kaart met project Réimerwee

In Kirchberg, gelegen in het noordoostelijke deel van Luxemburg-stad is de afgelopen twee jaar aan een gigantisch appartementencomplex gebouwd. In drie fases verrees er onder de naam “Réimerwee” een complex van maar liefst 294 appartementen. Hiervan gaan er 90 in de sociale verhuur en 204 werden als koopwoning aangeboden. “Werden” inderdaad, want nog voordat alle appartementen zijn afgewerkt is de verkoop al beëindigd. De aangeboden turn-key woningen kenmerken zich door een AAA-duurzaamheidslabel en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding omwille van het hoge afwerkingsniveau en het gebruik van topmaterialen.

En daar komt Omnicol om de hoek kijken:
De 3 fases werden ontwikkeld door 3 verschillende architectenbureaus, en alle drie kozen ze bij de gevelafwerking voor een kleur intensieve Desta gevelsteen. De keuze voor gevelsteen is in Luxemburg niet voor de hand liggend, gezien de traditie van gevelpleisterwerk.

Door de niet traditionele gevelsteen keuze koos men ervoor om de kleurintensiteit nog meer te benadrukken met dunmetselwerk. Het was de eerste keer voor zowel de architecten als de aannemer om op deze manier gevelstenen te verwerken. Uit het rijke kleurenpalet van de Omnicol mortels werd gekozen voor de kleuren Sahara en Antraciet die perfect aansluiten bij de kleur van de gevelsteen. De expertise van Omnicol kwam hier goed van pas. Als pionier in het verlijmen en dunmetselen van gevelstenen, begeleidde Omnicol het hele project. Meer dan 200 ton dunmetselmortel in silo werd door de aannemer CLE uit Capellen vakkundig verwerkt. Daarnaast werden tegen de terrassen steenstrips verlijmd met PL85 ES omnicem zodat ook daar het uitzicht van dunne voegen behouden werd.

Het project is een mooie referentie in Luxemburg, waaruit ondertussen al meer dan 5 andere projecten voortvloeiden. Het is duidelijk dat na het succes van 25 jaar dunne voegen in België ook het Groothertogdom Luxemburg op de kaart staat met dit prachtige project.

Energieklasse: AAA
Eenheden: 298 appartementen (in 3 fasen)

Gebruikte producten

Projectadres

Kirchberg, Luxemburg

Opdrachtgever

FUAK

Architect

AlleswirdGut- SteinmetzDemeyer – AZMPL&Beckmann N’Thépé

Uitvoerder

Aannemer

CLE Capellen

Realisatie

2017 - voorjaar 2021

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie