Gabrïel Theunisbrug te Merksem

Projectomschrijving

De Gabrïel Theunisbrug over het Albertkanaal in Merksem ondergaat een grondige opknapbeurt. De voorgaande brug, die feitelijk uit twee bruggen naast elkaar bestond, was verouderd en te laag voor het hedendaagse binnenvaartverkeer. De nieuwe, hogere brug bestaat niet uit twee, maar uit drie bruggen. De twee buitenste bruggen zijn bestemd voor voetgangers, fietsers en auto’s, op de middelste rijden de trams. De brug maakt een lichte buiging over het kanaal en heeft een witte, opengewerkte constructie. De betonnen zijwanden zijn voorzien van zwarte steenstrips die verlijmd zijn met PL85 ES Antraciet.

De nieuwe Theunisbrug is niet alleen een praktische oplossing voor het probleem van grote containerschepen op het kanaal, het heeft ook de verbinding tussen Merksem en Deurne een stuk aantrekkelijker gemaakt. Omdat de fiets -en voetpaden aan de buitenzijde van de constructie liggen, bieden deze vrij uitzicht op het Albertkanaal en de stad.

De pijlers en de aanlandingen van de nieuwe Theunisbrug zijn donker. Om een veilige en prettige doorgang onder de brug te realiseren is daarom veel aandacht besteed aan voldoende daglicht. Daarnaast is er onder de brug veel groen, goede verlichting en zijn er houten banken.

Omnicol heeft, in samenwerking met de bouwfirma Artes, een projectadvies gemaakt voor het verlijmen van de donkere steenstrips met PL85 ES omnicem in de kleur antraciet.

Medio 2021 moet de nieuwe Theunisbrug voltooid zijn.

Gebruikte producten

Projectadres

Gabrïel Theunisbrug over Albertkanaal, Merksem

Opdrachtgever

Architect

Uitvoerder

Aannemer

Artes

Realisatie

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie