Schollaertshof te Wetteren

Projectomschrijving

Schollaertshof is een nieuw woonproject op een historische locatie vlakbij de Schelde en het centrum van Wetteren. In het meer dan honderd jaar oude kloostergebouw dat op deze groene plek staat worden 11 ruime woongelegenheden gerealiseerd.

Daarnaast worden twee woonblokken verweven met het oude gebouw, waardoor in totaal 45 moderne appartementen ontstaan. De nieuwe bewoners worden op deze manier onderdeel van een bijzonder stukje lokale geschiedenis. Het domein werd namelijk jarenlang bewoond door verschillende generaties zusters: eerst door die van Houthulst, later door die van Sint-Vincentius, die het eigenlijke kloostergebouw met kapel lieten bouwen. In 1955 trokken de apostolinnen van Sint-Jozef in Schollaertshof. Nadat ook zij het domein verlieten, vonden er in de schuur nog geregeld optredens en andere cultuuractiviteiten plaats. Met de bouw van de nieuwe woningen krijgt het rijke verleden nu een nieuwe invulling die een al even rijke toekomst voor zich heeft.

De nieuwe woningen worden in massiefbouw uitgevoerd met silicaatsteen. Voor het dunmetselen van de ca. 1500 m² gevelsteen wordt gebruik gemaakt van GM omnifix Pure.

Fotografie bron: www.schollaertshof.be

Gebruikte producten

Projectadres

Wetterstraat - Overbeke

Opdrachtgever

WOCON nv

Architect

StevenALICE Elsene, Ixelles

Uitvoerder

Aannemer

Wocon, Londerzeel

Realisatie

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie