Uitbreiding University College London Hospital (UK)

Projectomschrijving

In de wijk Bloomsbury in Londen (UK) wordt sinds 2014 gewerkt aan de aanbouw/uitbreiding van het University College London Hospital Fase 5. Traditioneel worden dergelijke gebouwen vaan ontworpen met de klinische ruimtes aan de buitenzijde van het pand en wachtruimtes in de kern. Architecten Pilbrow & Partners keerden het ontwerp echter om en plaatsten de wachtruimtes in een reeks erkers aan de straatzijde.

De vorm van deze erkers zijn een eigentijdse interpretatie van de erkers van de aangrenzende 19e-eeuwse herenhuizen. Geperforeerde bakstenen afscheidingen geven een open gevoel van privacy, zonder afgesloten te zijn van de omgeving en het omgevingsgroen.

Charnwood Mickelmersh is de baksteen die voor dit project gebruikt is. Deze is verlijmd met PL200 omnicem special edition in de kleur SAND en met PVM omnifix in diezelfde kleur. We zijn er trots op dat Omnicol mee heeft mogen werken aan de realisatie van dit bijzondere project. Voor een impressie van de bouw en achtergrondinformatie (video), klik je hier.

Gebruikte producten

Projectadres

Bloomsbury, Londen (UK)

Opdrachtgever

Architect

Pilbrow & Partners

Uitvoerder

SWIFT CONTRACTORS

Aannemer

MACE GROUP

Realisatie

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie