Station Schaarbeeke

Projectomschrijving

Sinds 2012 is het NMBS station van Schaarbeek (België) grondig gerenoveerd en uitgebreid. Het betreft onder andere een nieuwe onthaalzone voor reizigers, een bijkomende fietsenstalling en de renovatie van de ondergrondse wandelgangen.

Het aanbrengen van wandtegelwerk in de onderdoorgangen en de opgangen naar de perrons van dit station vroeg extra aandacht ten aanzien van de vlakheid van de ondergrond en het uitsluiten van vocht intreding in de cementdrager en het lijmsysteem. In de ondergrond waren bovendien diverse metalen delen aanwezig. De ondergrond werd daarom eerst hersteld en uitgevlakt en om schades ontstaan door roestvorming te voorkomen vond een deugdelijke conservering plaats. Daarnaast waren de juiste keuze en toepassing van specifieke (dilatatie) profielen en afdekkers bij dit project van groot belang, evenals het streven naar een 100% lijmdekking.

Slotfase van deze voorbereiding was het plaatsen van 800 m² Kerlite keramiekplaten van 1 x 3 meter van Cotto D’ Este met PL200 omnicem.

Gebruikte producten

Projectadres

Schaarbeeke, Brussel

Opdrachtgever

Architect

Uitvoerder

Aannemer

Groep Monument uit Ingelmunster en Verhanneman Joachim uit Brugge

Realisatie

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie