Z33 Hasselt

Projectomschrijving

Z33 is een kunstencentrum in Hasselt dat projecten, tentoonstellingen, producties en publicaties van en met kunstenaars maakt. Sinds 2017 wordt er gewerkt aan een gerenoveerde tentoonstellingsvleugel en nieuwbouw, waarbij ook Omnicol-producten gebruikt worden.

Het ontwerp van de Z33-nieuwbouw is van de Italiaanse architecte Francesca Torzo. Zij bedacht een buitenkant van ruitvormige kleistenen die naadloos aansluit bij de baksteenarchitectuur van het bestaande tentoonstellingsgebouw en het aangrenzende begijnhof. Het plaatsen van deze bijzondere stenen is een specialistisch werk. Chris Lahou is de professionele uitvoerder van deze klus. Voor de verlijming van de zware, ruitvormige kleisteen-steenstrips maakt hij gebruik van PL85 ES omnicem. De voortgang van zijn werkzaamheden is te volgen op zijn Linkedin-pagina.

Als alles voorspoedig verloopt zal in 2019 de gerenoveerde vleugel, samen met de nieuwbouw, een nieuw huis voor actuele kunst vormen in het hart van de stad Hasselt.

Gebruikte producten

Projectadres

Zuivelmarkt, Hasselt

Opdrachtgever

Architect

Francesca Torzo (Italië)

Uitvoerder

Chris Lahou

Aannemer

Realisatie

2019

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie