Tate Modern London

Projectomschrijving

17 Juni 2016 werd in Londen het vernieuwde, nationale museum voor internationale kunst, Tate Modern, geopend. Dit is gevestigd in een historisch, bakstenen gebouw waarvoor onlangs een indrukwekkende extra toren gerealiseerd werd. De nieuwe aanbouw bestaat uit een ingenieuze, deels met Omnicol gelijmde, bakstenen gevel van elf verdiepingen. De extra toren verdubbelt de oorspronkelijke expositieruimte en heeft een gevel die bestaat uit een vierzijdig achterover hellende bakstenen rooster van 65 meter hoog.

Voor het aan de gevel bevestigen van de 335.000 bakstenen in 212 verschillende formaten, hoeken, kleuren en positiegaten werd onder andere PVM omnifix sand gebruikt. Dit vanwege de zekerheid voor de constructeur dat het geprefabriceerde element zich als vormvaste monoliet gedraagt, zonder uitzondering en tot in lengte van dagen.

Met de oplevering van de nieuwe aanbouw van het Tate Modern hebben zowel Londen als Omnicol een spraakmakend en innovatief hoogstandje in baksteenarchitectuur.

Gebruikte producten

Projectadres

Londen | Verenigd Koninkrijk

Opdrachtgever

Architect

Herzog & de Meuron

Uitvoerder

Aannemer

Realisatie

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie