Station Blankenberge

Projectomschrijving

Het nieuwe stationsgebouw is gesitueerd op dezelfde plaats als het oude station. Het project bestaat tevens uit twee hotels, appartementen en een parkeergebouw. Het unieke ontwerp van de Belgische architect Marc Corbiau omvat een kwalitatieve dubbele gevel, waardoor het gebouw tot leven komt. De bakstenengevels zijn gemetseld met prestatie-dun-metselmortel GM omnifix, waardoor deze een moderne en strakke uitstraling krijgen met hun dunne, terugliggende voeg. Deze gevels worden voor een groot deel bedekt met een metalen gevelstructuur. Het reflecterende zonlicht zorgt voor een wisselende beleving, welke verwijst naar de golvende zee. Met het ontwerp van de schuinoplopende kroonlijst wordt de kruising van de omliggende straten geaccentueerd.

De firma Furnibo uit Veurne was verantwoordelijk voor het metselwerk van de ruim 2000 m² aan bakstenengevels. Door de grote omvang van het werk werd de dun-metselmortel GM omnifix in een silo geleverd, waardoor er snel en efficiënt gewerkt kan worden door de verwerker. GM omnifix is verkrijgbaar in maar liefst 22 verschillende kleuren. Bij de donkergrijze steen die in dit project gebruikt is, werd gekozen voor de aansluitende lijmkleur; antracite.

In het voorjaar van 2017 moet het nieuwe gebouw klaar zijn en de stationsbuurt een hippe en moderne uitstraling geven.

Gebruikte producten

Projectadres

Blankenberge | België

Opdrachtgever

Stad Blankenberge/ NMBS/ Gromabel

Architect

Marc Corbiau

Uitvoerder

Furnibo

Aannemer

Willy Naessens Group

Realisatie

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie