Omnicol ontvangt EcoVadis Sustainability Silver Medal

Geplaatst op

Omnicol ontvangt EcoVadis Sustainability Silver Medal | Omnicol

We zijn er trots op: de EcoVadis Sustainability Silver Medal. Het bewijs dat Omnicol tot de top 25 procent van bedrijven behoort die het internationale keurmerk EcoVadis heeft beoordeeld op maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.
 

Internationale duurzaamheidsstandaarden
Niet minder dan 21 aspecten werden meegenomen in de strenge beoordeling van Omnicol. Onderverdeeld in de vier hoofdgebieden milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek, en duurzaam inkopen. De methodiek is gebaseerd op internationale duurzaamheidsstandaarden zoals het Global Reporting Initiative, het Global Compact van de Verenigde Naties en de ISO 26000. Daarnaast is er een wetenschappelijk comité van MVO- en supply chain-experts.


“Er zijn al meer dan 100.000 bedrijven beoordeeld in meer dan 175 landen, en in meer dan 200 sectoren. Dat wij tot de best presterende bedrijven behoren is een belangrijke erkenning voor de inzet van Omnicol om haar activiteiten op een duurzame manier uit te voeren”, aldus Gerrit Jonker, directeur Omnicol. “Natuurlijk stop het hier niet mee. We blijven ons zelf en onze partners uitdagen om verder te verduurzamen. Zo zetten we de komende periode in op nog meer recyclaat in de PE-verpakkingen, minder wikkelfolies en HVO-diesel voor onze transporten.”


Het keurmerk is vooral van belang voor iedereen die Omnicol-producten gebruikt. Steeds vaker eisen opdrachtgevers immers dat in offertes herkenbaar aandacht is voor duurzaamheid; bij jezelf maar ook bij je leveranciers zoals Omnicol. Product marketingmanager Roy van Gorkom: “Dankzij de EcoVadis Sustainability Silver Medal kun je aantonen dat je werkt met een partner die constant oog heeft voor de impact van haar handelen op mens, milieu en welzijn. Van een inclusieve werksfeer binnen het bedrijf tot het reduceren  van CO2 uitstoot."

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie