Tips: snelverhardende tegellijm veelzijdig inzetbaar

Geplaatst op

Tips: snelverhardende tegellijm veelzijdig inzetbaar | Omnicol

Om je o.a. tijd te besparen, hebben wij snel verhardende tegellijmen ontwikkeld. Maar die snel verhardende tegellijmen hebben verbazingwekkend veel extra eigenschappen waar jij je voordeel mee kunt doen. 
 

Tip 1: gebruiken bij natuursteen
De poreusheid, het waterabsorptievermogen en het mineraalgehalte zijn eigenschappen van natuursteen. Vocht uit normaal-afbindende lijm (en ook de egalisatiemortel of ondergrond) kan leiden tot verkleuring of vervorming van natuursteen. Bij snellijm echter verdampt het vocht voordat het problemen kan veroorzaken.


Tip 2: gebruiken bij cementtegels
De poreusheid en het waterabsorptievermogen van de tegel kan leiden tot vlekvorming door het opstijgend vocht uit de lijm. Ook hier biedt snel verhardende lijm een oplossing.


Tip 3: Buiten gebruik
Een snel verhardende tegellijm heeft een positieve bijdrage bij buitengebruik. Weersinvloeden van buitenaf hebben door de snelle afbinding veel minder invloed op het uithardingsproces van de lijm.


Tip 4: gebruiken bij glasmozaïek
Moet je glasmozaïek met papier op de voorzijde aanbrengen? Tijdens de afbinding van de lijm kan het papier met een vochtige spons worden natgemaakt en verwijderd. Eventuele correctie van de tegeltjes kan gebeuren voordat deze helemaal vastzitten.


Tip 5: gebruiken bij reparaties onderwater
PL85 PROF R kan ook gebruikt worden voor onderwaterreparaties.

Ga snel naar het complete assortiment tegellijmen. De snel verhardende tegellijmen worden aangeduid met een “R”.

Lees hier aanvullend ons BLOG over tegellijm en tijd

 
Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie