Omnicol concentreert duurzame doelstellingen onder de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties

Geplaatst op

Omnicol concentreert duurzame doelstellingen onder de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties | Omnicol

Duurzaam ondernemen in een markt met een niet superduurzaam imago? Dat is een handschoen die Omnicol al decennia lang oppakt. Onder meer via tal van certificeringen en ‘groene’ initiatieven. Met de recente ondertekening van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) laten we ons integraal toetsen en stimuleren om nog meer stappen te zetten.
 

Voka is het grootste en meest dynamische Vlaams netwerk van ondernemingen. Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) draait om een actieplan op maat om duurzaam ondernemen nog verder te verankeren in het bedrijfs-DNA en duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Precies de objectieve kapstok die Omnicol zocht. Want zo ontsaat er een directe link tussen ons duurzame beleid, en de zeventien sustainable development goals van de Verenigde Naties, bedoeld om van de wereld een betere plek te maken in 2030.


Omnicol concentreert duurzame doelstellingen onder Voka Charter-paraplu | OmnicolDoelstellingen
We richten ons op de 17 sustainable goals van de Verenigde Naties, in het Nederlands aangeduid met ‘duurzame doelstellingen’. Deze richten zich op vijf gebieden, mensen, welvaart, vrede, partnerschap en planeet. Wij lopen deze stuk voor stuk na en onderzoeken hoe wij daarin vanuit onze positie zo goed mogelijk kunnen scoren. De eerste audit is inmiddels achter de rug. Op basis daarvan hebben we een aantal speerpunten gekozen waarop we ons als eerste gaan richten. Daarbij worden we begeleid door Voka. We laten je regelmatig weten welke nieuwe plannen we hebben en welke resulaten er zijn geboekt. 

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie