ADP goed voor kostbare weken tijdwinst

Geplaatst op

ADP goed voor kostbare weken tijdwinst | Omnicol

Anhydriet nu al betegelen bij 2 procent restvocht 
 

Verwerk jij vooral tegels op calciumsulfaatgebonden (anhydriet) gietdekvloeren? Goed nieuws: met ADP FLOOR stabicol van Omnicol kun je tot wel 40% op de gewoonlijke droogtijd besparen. Zo hoef je niet langer te wachten op maximaal 0,5% restvochtgehalte, maar kun je al bij 2% aan de slag. Daarmee heb je nu nóg een sterke troef om het werk gegund te krijgen.

Tijd is geld. Voor jezelf als tegelzetter, maar zeker ook als een aannemer of eindgebruiker je opdrachtgever is. Met een anhydrietvloer die eerder betegelbaar is met een hoger restvochtgehalte en dus serieus bijdraagt aan een snellere bouwplanning, heb je een goed verhaal in de gesprekken met je opdrachtgever. Daarmee laat je zien klaar te zijn voor de eisen van de huidige tijd: duurzaamheid en snelheid.

Vloerverwarming met anhydriet
Dat zit zo. Nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten zijn wettelijk verplicht gasloos. Geen radiatoren meer aan de muur, maar vloerverwarming als hoofdverwarming. En dus is het voor het comfort van eindgebruikers enorm belangrijk dat er een optimale warmteafgifte is. Als het aankomt op goede warmtegeleiding, dan is de algemene opvatting dat een gietdekvloer daarin heel goed scoort. Simpelweg omdat de vloeibare mortel helemaal de vloerverwarming omsluit. Zonder luchtinsluiting, die door haar isolerende werking de warmtedoorlaatbaarheid afremt. Vloerverwarming rendeert dus beter met anhydriet.

Zes weken eerder klaar
De regel om een anhydrietvloer te kunnen betegelen is dat het restvochtgehalte maximaal 0,5% mag zijn. Dat luistert erg nauw: de droogtijd kan oplopen tot wel 12 weken. Maar ADP FLOOR stabicol van Omnicol heeft de regels veranderd: nu kun je direct op de anhydrietvloer met een restvochtgehalte tot max 2,0% tegelen. Daarmee win je zomaar een aantal kostbare weken droogtijd in het bouwproces. Bovendien breng je ADP FLOOR stabicol direct op de vloer aan, zónder voorstrijk. Dat scheelt nog meer kostbare tijd én geld.

Bron: De tekst en het beeldmateriaal is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Omnicol en Branchevereniging VVG

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie