Werkplaatsvloer Porsche geheel vernieuwd met Omnicol

Geplaatst op

Werkplaatsvloer Porsche geheel vernieuwd met Omnicol | Omnicol

In het servicecenter van Porsche-dealer Carrera Motors in het Belgische Sint Martens Latem worden de 911’s, Panamera’s, de volledig elektrische Taycans en al die andere oogstrelende bolides vorstelijk ontvangen. De oude vloer is onlangs volledig gestript en weer vanaf het zand opgebouwd. Vloerbedrijf Declebo voerde het 730 m2 grote werk uit met een adviesplan en producten van Omnicol.

Het hoofdkantoor van het automerk in Stuttgart stelt hoge eisen aan representatie. Niet alleen de toonzaal, maar ook de werkplaats dient onberispelijk te zijn. Het oude gecoate polierbeton moest daarom plaatsmaken voor een fraaie getegelde vloer. De opdracht werd gegund aan Algemene bouwwerken Declebo, dat door de broers Sem en Manuel De Clercq wordt gerund.


Groot vertrouwen
“Ik werk al meer dan tien jaar met Omnicol”, vertelt Manuel De Clercq. “Vanwege de uitgebreide technische knowhow, de goede begeleiding, en de uitstekende prestaties heb ik een groot vertrouwen in het product. Als ik Omnicol pak, dan weet ik dat ik me geen zorgen hoeft te maken. Dan kijk je niet meer of iets een paar centimes duurder is.” Manuel nam al voor het project begon contact op met Omnicol. Dat resulteerde in een volledig projectplan met het advies om de hechtingsbevorderende primer TP omnibind en de flexibele poedertegellijm PL79 FLEX omnicem toe te passen. “In het projectadvies stond precies wat we moesten doen, van het proper maken en ontstoffen, tot primeren en verlijmen.”


Hogere eindkwaliteit
Maar eerst moest er dus gesloopt worden. Manuel: “We hebben de betonplaat uitgebroken tot op vijftig centimeter diepte, evenals de oudere liftputten die de voertuigen op werkhoogte tillen. Vervolgens zijn er allemaal nieuwe liftputten gestoken, is er nieuwe riolering aangelegd, dan met de nieuwe vloeropbouw begonnen. Die bestaat uit een dubbel gewapende betonvloer van 200 mm, gevolgd door drie lagen purisolatie om krimp zoveel mogelijk tegen te gaan, en vloerverwarming. Daarop is een nieuwe chape aangebracht als ondergrond voor 730 m2 Casalgrande Arkansas van 20x20.” In totaal werd er met zes man gevloerd. “Ik primer sowieso altijd, de extra tijd die het kost haal je dubbel en dwars terug in de hogere eindkwaliteit.”


Uitgebreide systeemgarantie 
De nauwe samenwerking met Omnicol heeft diverse grote voordelen, zo ervaart Manuel. Het voorkomen van faalkosten en de uitgebreide systeemgarantie zijn daarvan twee voorbeelden. “Wim is af en toe langsgekomen om foto’s te nemen van de hele opbouw. Die worden meegenomen in het garantiedossier. Ik werk met plezier met Wim en Omnicol samen omdat ik voel dat we op dezelfde lijn zitten. En bij vragen kan ik altijd rekenen op snelle en deskundige feedback. Dat is voor mij veel waard. Waar het voor andere verwerkers wellicht alleen om cijfers gaat, ben ik van de oude stempel en kies voor zekerheid.”


Werkplaatsvloer Porsche geheel vernieuwd met Omnicol | Omnicol  Werkplaatsvloer Porsche geheel vernieuwd met Omnicol | Omnicol  Werkplaatsvloer Porsche geheel vernieuwd met Omnicol | Omnicol  Werkplaatsvloer Porsche geheel vernieuwd met Omnicol | Omnicol  Werkplaatsvloer Porsche geheel vernieuwd met Omnicol | Omnicol   Werkplaatsvloer Porsche geheel vernieuwd met Omnicol | Omnicol  Werkplaatsvloer Porsche geheel vernieuwd met Omnicol | Omnicol  Werkplaatsvloer Porsche geheel vernieuwd met Omnicol | Omnicol  Werkplaatsvloer Porsche geheel vernieuwd met Omnicol | Omnicol
Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie