Systeemopbouwfolder voor minder contactgeluid

Geplaatst op

Systeemopbouwfolder voor minder contactgeluid  | Omnicol

 

Een geluiddempende ondergrond maken, daarvoor heeft Omnicol precies wat je nodig hebt. Namelijk een uitgebreid assortiment producten die in combinatie met tegels een compleet systeem vormen. Dat scheelt je een hoop uitzoek werk. Bovendien staat de hele opbouw overzichtelijk beschreven in onze nieuwe online folder ‘Verminderen van contactgeluid onder tegelwerk’.
 
De keten is zo sterk als de zwakste schakel, dat hoeven we je niet te vertellen. Daarom heeft het Omnicol-assortiment alleen sterke schakels. Zo lever jij altijd een perfect eindresultaat af. Bijvoorbeeld als het gaat om tegelvloeren met het risico van contactgeluid in onderliggende ruimtes.
 
16 dB demping
De systeemopbouw van Omnicol loopt van ontkoppelingsmat via voorstrijk en coating naar poedertegellijm, voegmortel tot siliconenkit. De SR omnimat is een van onze slimme ontkoppelingsproducten die de basis vormt van het systeem. Deze mat voor onder tegelwerk dempt geluid naar onderliggende ruimtes. En niet zo’n beetje ook: tot wel 16 dB. Vooral in appartementengebouwen zorgt dat voor dankbare (onder)buren.
 
Werkende vloeren
Ook je klanten zelf zullen blij met je keuze voor Omnicol zijn. De geluiddempende ontkoppelingsmat is namelijk eveneens prima toepasbaar bij werkende vloeren, zoals houten plaatmateriaal, vers beton of cementdek. Dankzij de ontkoppeling beschermt de mat het tegelwerk tegen eventuele scheuren tot 2 mm in de ondergrond.
 
Warmte doorlaten
De SR omnimat is slechts 4 mm dik en laat zich dus vrijwel overal inzetten. Extra voordeel is dat deze geringe dikte heel goed warmte doorlaat. Dat is nog eens extra actueel nu vloerverwarming meer en meer wordt toegepast in combinatie met warmtepompen. Kortom, de SR omnimat vormt de ruggengraat van je geluiddempende en warmte doorlatende ondergrond. Lees hier hoe de volledige systeemopbouw eruitziet voor het verminderen van contactgeluid onder tegelwerk.
 
Lees ook onze andere folders over de ideale systeemopbouw in de volgende situaties:
 
Bekijk hier het hele aanbod ontkoppelingsmatten van Omnicol.
 
Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie