OMNICOL ADVISEERT S2 TEGELLIJM VOOR ZWAARBELASTE TEGELVLOEREN

Geplaatst op

OMNICOL ADVISEERT KLASSE S2 TEGELLIJM VOOR ZWAARBELASTE TEGELVLOEREN  | Omnicol

Veelvuldig belopen of anderszins zwaar belaste tegelvloeren vinden we bijna overal. In supermarkten, restaurants, winkelgalerijen, op luchthavens, perrons, in zwembaden, industriële ruimtes, de lijst is lang. Vanwege het intensieve gebruik vergen dergelijke tegelvloeren bij aanleg een doordachte aanpak. Het gebruik van de juiste materialen is essentieel voor een lange levensduur. Voor dergelijke situaties adviseert Omnicol het gebruik van een S2 lijm zoals PL200 omnicem. Die kan zelfs op jonge ondergronden worden ingezet!

Opdrachtgevers hebben bijna altijd haast, want hoe sneller de tegelvloer is gelegd, hoe eerder hij belopen of bereden kan worden en des te eerder is het gebouw (weer) in gebruik te nemen. Maar haast is vaak een slechte raadgever, zo blijkt in de praktijk. Het aanleggen van een duurzame tegelvloer vergt een goede voorbereiding. Bij intensief gebruik en/of zwaar belaste vloeren komt het vooral aan op de juiste opbouw en afwerking, want daarmee wordt een te grote spanningsopbouw in de totale vloeropbouw vermeden. Kortom, investeren in een goed verwerkbare en optimaal vervormbare tegellijm is op de langere termijn een stuk voordeliger voor alle betrokken partijen.

OMNICOL ADVISEERT KLASSE S2 TEGELLIJM VOOR ZWAARBELASTE TEGELVLOEREN  | Omnicol

 

Tegels en ondergrond in kaart brengen
Voor we gaan lijmen is het van groot belang om enkele essentiële factoren in kaart te brengen. Op welke ondergrond wordt getegeld. Ligt deze hechtend, of zwevend op folie of op isolatie. Zijn er dilatatievoegen die als functie hebben om het uitzetten en krimpen van materialen, ook wel werking genoemd, op te vangen? 

Verhaal apart zijn de spanningen bij vloerverwarming- en/of koeling, opwarming en afkoeling door zon bij grote raampartijen bijvoorbeeld. Misschien gaat het om parkettegels in wildverband, (dunne)grootformaat XL-tegels, XXL-tegels of een Giga-tegel met een oppervlakte van minstens 5 m²die allen een vlakke ondergrond vereisen. Dan komt een speciale tegellijm zoals PL200 omnicem van Omnicol om de hoek kijken. Want al deze bijzondere situaties stellen hoge eisen aan de te gebruiken tegellijm. Speciaal voor dergelijke ‘spannende’ situaties heeft Omnicol een tegellijm zoals PL200 omnicem ontwikkeld. PL200 omnicem is een zeer vervormbare poedertegellijm. Hij voldoet aan klasse S2 en dat is de hoogste categorie als het gaat om het opvangen van vervorming na het uitharden. Een S2 lijm kan een doorbuiging aan van meer dan 5 mm! Maar dat is niet het enige waarin deze poedertegellijm uitblinkt.


Tegelen op jonge vloer
Helaas hebben we bij een ondergrond van verse beton, een cementdekvloer of anhydriet in de beginfase altijd te maken met vocht. Dat betekent in de praktijk normaliter een zeer lange droogtijd alvorens de tegels kunnen worden gelegd. Gelukkig vinden we ook hier in PL200 omnicem een goede partner: het is namelijk een tegellijm voor jonge cementdekvloeren die normaal 28 dagen oud moet zijn. De PL200 omnicem geeft al meteen een enorme voorsprong want je kunt de tegels al lijmen zodra de cementdekvloer beloopbaar is. Gemiddeld 3-5 dagen na het aanbrengen van de cementdekvloer. Het kan nog sterker: bij beton moet normaliter 90 dagen worden gewacht tot de ondergrond voldoende droog is. Maar nu kun je al na 28 dagen aan de slag. Tel uit je winst. Ook opdrachtgevers vinden die enorme tijdwinst fijn, want die willen hun tegelvloer natuurlijk zo snel mogelijk in gebruik kunnen nemen.

Tijd en lijm besparen met PL200 omnicem
Het gebruik van PL200 omnicem heeft nog een groot voordeel: de extreem hoge hechtsterkte. Die kwaliteit kan de buttering-floating methode vervangen. De PL200 kan ook ontkoppelingsmatten vervangen op ondergronden waar spanningen kunnen optreden. Al met al zijn dat interessante besparingen in tijd en geld, terwijl er toch sprake is van een optimale verlijming.

 

 

Producten uit dit nieuwsbericht:

   PL200 omnicem | Omnicol 

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie