BLOGGEN EN BOUWEN

Geplaatst op

BLOGGEN EN BOUWEN  | Omnicol

Bij Omnicol houden we van tegels. Een tegelvloer is niet voor niets één van de oudste vormen van het bekleden en bedekken van de bodem. En ook wanden werden al in de Oudheid fraai versierd met de meest fantastische tegelpatronen. Evenals de prachtige natuursteen-, tegel- en mozaïekvloeren. 

Eeuwenlang veranderde er weinig aan tegels en de toepassingen. Maar de ontwikkelingen op het gebied van tegelzetten zijn inmiddels in een ware stroomversnelling terecht gekomen. Over die interessante gang van zaken schrijven wij nu al 5 jaar een met enige regelmaat verschijnend blog.

Tegels kunnen vandaag de dag in vrijwel alle formaten, kleuren en ontwerpen gefabriceerd worden. Maar ook, of misschien wel juist, ónder de tegel is veel veranderd: nieuwe waterdichttechnieken, nieuwe systemen voor vloerverwarming en -koeling, duurzame lijmen, ondoordringbare voegen, slijtvast, antislip, antibacterieel, etc. Wel of geen voegen, wat voor soort voegen, patronen, ondergronden, lijmen, kitten. De mogelijkheden van een tegelwand of -vloer worden steeds uitgebreider. 

Bij Omnicol delen wij onze kennis hierover graag. Of het nu een innovatie gaat of om een oeroude, nog altijd effectieve vakmethode. De meest uiteenlopende, vakgerelateerde onderwerpen komen in onze blogs aan bod. We geven een visie. Oplossingen. Handigheidjes. Daarin proberen we zo onafhankelijk mogelijk te zijn. In onze blogs staan op een toegankelijke manier zaken beschreven die je als vakman of -vrouw dagelijks tegenkomt. En dat ieder maand weer. Er komt dus altijd wel een keer een blog voorbij waar jij persoonlijk wat aan kan hebben. Die precies de oplossing of het inzicht biedt voor jouw klus. Oordeel zelf: Tegels-lijmen-dat-kan-niet-moeilijk-zijn

En mis je nou toch nog net dat ene onderwerp dat volgens jou niet kan ontbreken? Mail het ons. We staan altijd open voor nieuwe suggesties.

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie