Laatste kans! Stem op Omnicol

Geplaatst op

Publica Awards | Omnicol

De Publica Awards zijn een belangrijke publieke erkenning voor prestigieus bouwprojecten. Wij zijn best trots dat Omnicol dit jaar met maar liefst twee projecten voor deze prestigieuze prijs genomineerd is. In de vorige nieuwsbrief deden we daar uitgebreid verslag van. Om je geheugen nog eens op te frissen, halen we beide projecten nog eens kort aan. Je kunt nog tot 1 juni stemmen voor de publieksprijs!

Het gaat om vleugel 19 van het nieuwe Z33 in de stad Hasselt. Omnicol had daarin een prominent visueel aandeel met onze PL85 ES omnicem voor de gevel met keramische gevelstenen. De sobere maar bijzondere buitenkant van ruitvormige bakstenen sluit aan bij de baksteenarchitectuur van zowel het bestaande tentoonstellingsgebouw Vleugel 58 als het aangrenzende begijnhof.

Het tweede project is de renovatie van het provinciehuis van Antwerpen. Daarbij werd de bestaande toren (bijna) volledig verwijderd t.b.v. aantrekkelijke nieuwbouw met fraaie uitzichten en een boeiende relatie tussen nieuw en oud. In dit project werd voor het opvoegen van de gevel PROF 123 omnifill gebruikt en voor het opvoegen van het tegelwerk binnen TP2 stabicol.

In september worden de laureaten bekendgemaakt. Tot 1 juni kan iedereen online meestemmen voor de publieksprijs. Doe je mee? Stem dan hier: publica-brussels.com

 

Z33 Vleugel 19

Het gebouw past tussen het Jenevermuseum en de historische begijnhofsite. De sobere maar bijzondere buitenkant van ruitvormige bakstenen sluit aan bij de baksteenarchitectuur van zowel het bestaande tentoonstellingsgebouw Vleugel 58 als het aangrenzende begijnhof. Het imponeert, maar domineert zijn omgeving niet. Achteraan vind je een binnentuin terug. Die sluit aan bij het begijnhof, maar staat ook op zichzelf. Een groot terras verlengt de dwarsvleugel van het expogebouw en vormt een overgang. Het gebouw werkt als een stad in het klein, georganiseerd rond een centrale patio. De architectuur verwijst naar de stad Hasselt.

Het nieuwe Z33 kiest voor een grote, vrij toegankelijke publieke ruimte. Op de gelijkvloers is er een spel van drempels en overgangen. Dit ritmische patroon filtert het tumult van de stad. Het is een plek waar iedereen kan komen, daarom noemt het ook ‘het paviljoen’.

Bron: https://publica-brussels.com/z33-vleugel-19/

Omnicol: PL85 ES omnicem voor de gevel met keramische gevelstenen

 

Provinciehuis Antwerpen

Bij de renovatie van het Antwerpse Provinciehuis wordt de bestaande toren volledig verwijderd, met uitzondering van één enkel horizontaal paviljoenvolume met twee auditoria dat als sluitsteen dient voor het ontwerp van de nieuwbouw. De bestaande, fragmentarische tuinen worden samengevoegd tot één geheel en een aantrekkelijk publiek kader voor de openbare instelling. Terwijl de breedte en oriëntatie van de bestaande toren alle zicht van de straat naar achteren had afgesneden, staat de nieuwbouw loodrecht op het overgebleven paviljoen, wat nieuwe uitzichten creëert en op grondniveau een boeiende relatie tussen nieuw en oud tot stand brengt. De bovenverdiepingen van het kantoorvolume draaien mee met de ‘zwenking’, rekening houdend met bestaande buren en uitlijningen, en bieden een democratische toegang tot het uitzicht op de aangrenzende tuinen en parken.

Bron: https://publica-brussels.com/provinciehuis-antwerpen/

Omnicol: PROF 123 omnifill voor opvoegen mozaiek buitengevel, TP2 XF stabicol voor het tegelwerk binnen

 

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie