Nieuwe ultra moderne Flooring truck

Geplaatst op

Flooring Truck | Omnicol

Dat Omnicol Flooring goede prestaties kan leveren met het efficiënt verpompen van egalisatie- en renovatiemortels dat wisten we natuurlijk al lang. Maar dat dat met onze nieuwe pomptruck nóg sneller, beter, stiller, milieuvriendelijker en gemakkelijker gaat, lees je hieronder.

Met een sprekende, all-over bestickering is hij allereerst opvallend, de nieuwe pomptruck van Omnicol Flooring. Maar wat het meest opvalt zijn toch de unieke eigenschappen van deze ultramoderne vracht- en productiewagen-in-één.  

De nieuwe vrachtwagen is een echte special: een complete Volvo-machine voor het aanbrengen van ultragladde topvloeren. De truck is opgebouwd volgens de laatste technieken, punctueel en efficiënt, ARBO- en milieuvriendelijk. Uniek in de markt is de door de Volvo aangedreven, hypermoderne TRS unit die 380 Volt krachtstroom voor de pompunit opwekt volgens laatste Euro 6 norm. In combinatie met de Hiab-kraan om zichzelf te laden maakt het de nieuwe Omnicol Flooring Truck volledig selfsupporting op de meest milieuvriendelijke manier die momenteel mogelijk is.

De vrachtwagen is korter dan gebruikelijk, waardoor zelfs projecten in binnensteden met gemak kunnen worden uitgevoerd omdat de truck binnen de wettelijke milieueisen valt. Dit betekent minder gewicht over de wegen én bij gevolg ook minder CO2-uitstoot. Prettige bijkomstigheid, voor zowel omwonenden als arbeiders, is dat de truck ook nog eens bijzonder stil is. Dit komt door de hypermoderne, elektrische generator. Deze kan indien nodig de gehele pompunit extern voeden, waardoor de motor van de truck niet hoeft te draaien tijdens het pompen. Ideaal dus voor gebieden met bijvoorbeeld stikstofproblemen.

En dan zijn er nóg meer voordelen. Werken met de pomptruck is namelijk stofvrij en arbeidsvriendelijk en dat is wel zo aangenaam voor de verwerker én de omgeving. Tegelijkertijd kan er een hogere productie gedraaid worden. Om een voorbeeld te geven: in dezelfde tijd dat de pomptruck een vloer verwerkt, kan een handpomp maar 20 à 30% realiseren. “Het realiseren van een “nieuwe“ vloer is de meest vertragende factor in de bouw” volgens onderzoek van de universiteit Eindhoven. Als je bezig bent met de vloer kunnen er eigenlijk geen andere werkzaamheden uitgevoerd worden in de zelfde ruimte, dat wil je zo snel mogelijk opgelost hebben, toch?. De pomptruck zorgt daarentegen voor minimale overlast op de bouwplaats, winkelstraat of woonwijk. Hij is er alleen als hij nodig is, waardoor de meeste werkzaamheden gewoon kunnen blijven doorgaan of zeer snel worden opgepakt. Ook beschikt deze nieuwste aanwinst over een eigen opvangtank voor spoelwater en restmateriaal dat levert geen afval op de bouwplaats. Ook kan hij op productielocatie, indien nodig, eenvoudig worden bijgeladen. Meer informatie vind je op onze Omnicol Flooring website.

Bekijk hier de video voor een 1e impressie van onze ultramoderne pomptruck:

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie