EEN NATUURSTENEN VLOER VOOR HET NIEUWE NATURALIS

Geplaatst op

Natuaralis | Omnicol

Eind augustus van het afgelopen jaar werd, na een grondige verbouwing, Naturalis Biodiversity Center in Leiden (NL) heropend. Het museum is drastisch uitgebreid en verduurzaamd en heeft inmiddels een oppervlakte van 38.000 m2, bijna twee keer zoveel als het oude pand. Naturalis kent vele opvallende elementen. Eén daarvan is het vloertegelwerk van het atrium dat bestaat uit 1200 m2 natuursteen op een anhydriet vloer die met onze Omnicol producten werd verwerkt. Bekijk het fraaie eindresultaat in deze video:


Een groot deel van het nieuwe gebouw is ontworpen door het internationaal gerenommeerde Neutelings Riedijk Architecten. Naturalis koos voor de toepassing van materialen die op natuurlijke wijze verouderen: natuursteen, beton, glas, staal en eikenhout. Zo is de buitenzijde van het hoofdgebouw gedeeltelijk afgewerkt in rood natuursteen.

Eén van de blikvangers is het 40 meter hoge atrium, een enorme ruimte die het oude en het nieuwe Naturalis met elkaar verbindt en die wordt omsloten door een opengewerkte glaskroongevel met opvallende motieven. Architect Michiel Riedijk liet zich voor het ontwerp inspireren door natuurlijke vormen uit de dieren- en plantenwereld. De glaskroongevel is, net als het interieur van het museum, opgetrokken uit duurzame materialen zoals geprefabriceerde betonnen elementen die aan de binnenzijde zijn afgewerkt met eikenhout. Door de open structuur ervan vult het de ruimte met een zee van licht, waardoor ook de prachtige natuurstenen vloer extra glans krijgt.

Bij Omnicol zijn we trots dat we hebben mogen meewerken aan dit prachtige project. Bekijk het resultaat zelf tijdens een bezoekje aan het Naturalis Biodiversity Center in Leiden (NL).

 

 

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie