Ahrend Amsterdam: van kantine tot kantoorruimte

Geplaatst op

Ahrend Amsterdam: van kantine tot kantoorruimte | Omnicol

Koninklijke Ahrend (Nederland) is een toonaangevende projectinrichter, gespecialiseerd in kantoorruimtes. Onlangs werd hun eigen pand onder handen genomen en werd de kantine getransformeerd naar kantoorruimte. Een strakke deadline eiste een snelle en duurzame oplossing voor de vloerrenovatie. Een OMNICOL SUPERCAP®  vloer met SC500 omniflow was de oplossing.

De ondergrond van de voormalige bedrijfskantine bood een hele reeks uitdagingen. Zo waren er een fors aantal elektra/data putten in de vloer aanwezig en had men een oude parketvloer grof verwijderd, waardoor er nog vele resten op de basisondervloer aanwezig waren. Daarnaast was ongeveer 1/3 van de oppervlakte voorzien van tegels met forse hoogteverschillen. Verschillende standaardoplossingen waren de revue al gepasseerd. Een eerste optie was de gehele ondervloer eruit slopen. Dit gaat echter gepaard met een enorme overlast voor het gebruik van het pand. Daarnaast zou de droogtijd van de aan te brengen standaarddekvloer te veel vertraging met zich meebrengen, waardoor de ingebruikname en huurinkomsten verder naar voren geschoven zouden moeten worden. En dat is natuurlijk zonde.

Na een bezoek ter plaatse hebben wij in ons advies, samen met onze applicatiepartner (The Grinding Company), gekozen om de parketresten te laten liggen. Zo verminderen we de slooptijd en bezorgen we de omgeving geen overlast. Het vocht uit de aan te brengen gietvloermortel zou mogelijk wel in de houten kern van de parketresten kunnen trekken wat tot scheurvorming kan leiden. Om dit te voorkomen werden deze parketresten voorbehandeld met een vochtblokkerende primer. Deze gebruikte vloerprimer is extra ‘bezand’ om een optimale hechting van de SUPERCAP®  vloer te garanderen. De hoogste punten uit de tegelvloer zijn gedeeltelijk verwijderd om een minimale laagdikte te kunnen garanderen. Hierdoor voorkomen we problemen bij aansluitingen met andere ruimtes. Na het uitzetten van hoogtegeleidingspunten werd er gestart met het gieten van de OMNICOL SUPERCAP®  vloer. Gezien het aantal m² en de laagdikte van gemiddeld 1,5 cm is er voor de Omnicol Pomptruck gekozen. Hierdoor konden we de 800 m² vloer in een kleine 2 uur egaal vlak en geschikt voor de volgende arbeidsgang opleveren. 2 uur later stonden de metal-stud-bouwers en installatiebedrijven reeds op de vloer om hun werk voort te zetten.

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie