ACA Utrecht: Renovatie van 1800 woningen in 5 jaar

Geplaatst op

Project in de kijker: Z33 in Hasselt | Omnicol

De Utrechtse wijk Overvecht in Nederland, gebouwd in de jaren '60, staat bekend om haar flats van 10 verdiepingen. Om de wijk van nieuw elan te voorzien, worden de komende 5 jaar maar liefst 1800 woningen in verschillende fases gerenoveerd en NOM (Nul op Meter) -ready gemaakt*. De eerste 362 portiekwoningen van deze zogenaamde ACA flats zijn inmiddels onder handen genomen. Omnicol is daarbij.

De ACA flats krijgen onder andere een robuuste en moderne gevel van kant-en-klare gevelsluitende elementen. Dit omdat het een renovatie in bewoonde situatie is. De elementen beperken de overlast voor de bewoners tot een minimum: na demontage van de bestaande gevel wordt met een kraan de gevel in één keer dichtgezet. Naast het vervangen van de gevel, worden de woningen voorzien van een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Tegelzetbedrijf De Wilde uit Nunspeet is verantwoordelijk voor deze fase. Het betreft het aanbrengen van wand- en vloertegelwerk waarbij verschillende Omnicol-producten gebruikt worden, zoals: TP omnibindCOAT omnibind, XV omniflex en 142 omnifill.

Overige betrokken partijen in dit omvangrijke project:

Hoofdaannemer, Hemubo Bouwgroep B.V. (Almere)
Opdrachtgever, Mitros (Utrecht)
Architect, DOOR Architecten (Amsterdam)
Toeleverancier, Bouwcenter RAB Utrecht

* Dat wil zeggen dat de woningen in de toekomst energieneutraal te zijn.

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie