NIEUWE FFS MACHINE: MEER PRODUCTIECAPACITEIT

Geplaatst op

Fill and Seal machine | Omnicol

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Omnicol een belangrijke waarde. Onze producten worden daarom voortdurend aangepast, verbeterd en vernieuwd om ze bijvoorbeeld zuiniger, krachtiger, beter afbreekbaar of CO2-neutraal te maken. Maar deze hoge eisen stellen wij niet alleen aan onze producten. In het kader van duurzaamheid is Omnicol ook volop bezig met de implementatie van een nieuwe Fill and Seal machine.

Deze nieuwe machine heeft niet alleen een hogere capaciteit, maar ook een aantal belangrijke nieuwe mogelijkheden. Omdat bij een gelijkblijvend energieverbruik de capaciteit wordt opgedreven, is de energiebesparing van deze nieuwe machine aanzienlijk. Daarnaast ontlucht de nieuwe machine veel beter dan de oude. Hierdoor wordt het formaat van de zakken verkleind, wat betekent dat er sprake is van minder materiaalverbruik.


Fill and Seal machine | Omnicol  Fill and Seal machine | Omnicol

Het gebruikte verpakkingsmateriaal, PE, is luchtdicht. Het grote voordeel daarvan is dat de bewaartijd aanzienlijk toeneemt. Een langere bewaartijd resulteert in minder afkeur, geen kwaliteitsverlies gedurende de tijd en daarmee lagere design-eisen (lees: minder milieubelastende grondstoffen). Het resulteert ook in grotere productieruns. Daarnaast betekent luchtdicht vanzelfsprekend ook waterdicht. En dat resulteert dan weer in minder omverpakking, secundaire verpakking, transportverpakking en dus minder afval.

Bovendien is PE veel sterker dan papier. Hierdoor is er sprake van een gewichtsbesparing tot 50% op de verpakking. Ook dit geeft weer veel minder milieubelasting, uitputting van grondstoffen en minder afval. Tot slot is PE ook nog eens 100% recycleerbaar.

De verbeterde verpakking heeft een positief effect op de LCA/EPD van het product en draagt daardoor positief bij aan de MPG (milieu prestatie gebouw) van ieder bouwproject. Met deze innovatie realiseren we wederom een aantal doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen zoals geformuleerd in onze missie.  

 

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie