Naadloos en probleemloos op wand en vloer

Geplaatst op

Alpha Pharma | Omnicol

Voor Alpha Pharma, een apotheek uit West-Vlaanderen, is hygiëne extra belangrijk. Voor hun vestiging in Roeselare kozen zij daarom niet alleen voor de beste materialen, maar ook voor kwaliteit m.b.t. afwerking en plaatsing. Diverse Omnicol-producten waren daar onderdeel van.

Alpha Pharma-1 | Omnicol Alpha Pharma-2 | Omnicol Alpha Pharma-3 | Omnicol

 

Zo'n 560 m² aan gevelstenen werden verlijmd met GM omnifix in de kleur Wine. Vloer en wanden werden betegeld met grijze keramische tegels in combinatie met tegels in parketmotief. Voor deze oppervlakte van ruim 400 m² aan tegelwerk werd PL85 omnicem gebruikt. Alle tegels werden bovendien naadloos geplaatst, waarbij dilatatievoegen werden geplaatst om krimpen en uitzetten van de tegels mogelijk te maken. Met name bij de parketmotief tegel, die in visgraatpatroon gelegd werd, was dit een extra uitdaging wat betreft de nauwkeurigheid van de plaatsing. De tegels dienen namelijk precies op elkaar aan te sluiten om zo het motief volledig tot z’n recht te laten komen. Ook was het belangrijk de tegels op de juiste manier te knippen zodat ze naadloos zouden aansluiten op de wanden. Om dit kwaliteitsvol resultaat te bereiken werd onder de tegels onze ontkoppelingsmat SC omnimat gelegd.

Behalve de vloer werden ook de wanden en toonbank betegeld. Op de wanden van het houten frame van de toonbank werd, voordat de tegels werden geplaatst, onze SC omnimat aangebracht. Deze matten dragen bij in de afwerking. Ook wordt zo voorkomen dat de tegels kunnen gaan scheuren.

Betrokken partijen
Opdrachtgever: Alpha Pharma, Roeselare
Architect: Ruben Vermeulen van R-architecten, Oostende
Hoofdaannemer: Govar Industriebouw, Ardooie
Onderaannemer: Bouwwerken Mabibo, Zele

 

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie