Omnicol en de fusie met Ankerplast

Geplaatst op

Ankerplast | Omnicol

Voorjaar 2018 is wederom een bijzonder moment voor Omnicol: het is dan namelijk precies 15 jaar geleden dat de fusie met Ankerplast in België gerealiseerd werd.

Omnicol werd in 1956 opgericht en was in 1974 de eerste fabrikant die kant-en-klare tegellijm in pasteuze vorm in emmers op de markt bracht. Die lijm kwam uit de fabriek van Ankerplast in België, Omnicol en Ankerplast waren een gouden team. De twee ondernemingen vielen onder dezelfde holding, maar hadden ieder hun eigen producten en verpakkingen. In 2003 werd besloten om van de twee bedrijven één efficiënte, sterke organisatie te maken en zodoende de markt beter te kunnen bedienen.

Op 1 mei 2003 was de fusie een feit. Vlak daarna werd Omnicol NV opgestart en is de naamswijziging in België van Ankerplast naar Omnicol ingezet. Begonnen werd met de bouw van Hal C, die nu dienst doet als opslaglocatie van verpakkingsmateriaal, om een jaar later de logistiek van Hedel naar Weelde te verhuizen.

Ondersteund door een intensieve promotiecampagne introduceerde Omnicol een jaar na de fusie een nieuw logo met bijbehorende huisstijl, zoals verpakkingslijn, website en corporate identity. De bekende groene Omnicol-kleur bleef behouden, maar voor de verschillende productgroepen werden nieuwe logo's ontwikkeld in herkenbare kleuren. De namen van veel productgroepen werden veranderd, vaak met behoud van de bekende achtervoegsels voor de herkenbaarheid. Door de nieuwe productnamen en de nieuwe verpakkingen werd de herkenbaarheid van de Omnicol-producten verbeterd.

En dat laatste is een proces dat niet stilstaat. Begin 2014 heeft de uitstraling van Omnicol wederom een ingrijpende verbetering ondergaan. Het bewijst dat Omnicol meegaat met de tijd en kritisch naar zichzelf is om zo keer op keer het beste van het bedrijf naar boven te halen.

 

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie