Naar de haaien? Nee, onder de mensen!

Geplaatst op

Naar de Haaien? | Omnicol

Bij onze noordenburen is er een voormalige dierentuin met een leeg haaienaquarium. En als daar dan een nieuwe bestemming voor gevonden moet worden…De duikvereniging in Emmen (NL) leek het wel wat. Maar dan moet er wel het één en ander aan verbouwd worden. Hoe? Daar werd een creatieve oplossing voor gevonden.

Omdat de duikvereniging niet veel geld had en er überhaupt een tekort was aan vakmensen, werd in overleg met de gemeente een ludiek plan opgesteld. Het Emmer werkleerbedrijf Menso en Kabero Opleidingen benaderden in samenwerking met Timeco Emmen bv een groep langdurig werkloze mannen om, met behoud van hun bijstandsuitkering, een opleiding tot tegelzetter te volgen. Het idee daarachter is dat zij zo iets terug kunnen doen voor de samenleving. En tegelijkertijd werkervaring kunnen opdoen.
In november 2017 werd groen licht gegeven voor dit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-project (MVO). Tien mensen schreven zich in, waarvan er zeven daadwerkelijk de opleiding zijn gaan volgen. Die bestaat uit vier interne opleidingsweken bij Timeco Emmen bv, vier stageweken en vier weken werken aan het omtoveren van het haaienaquarium tot duikbassin met onder andere onze Omnicol-producten (in het sanitair). Eind april krijgen zij de proef van bekwaamheid door Bouwmensen.

Naar de haaien? | Omnicol  Naar de haaien? | Omnicol

De zeven kersverse tegelzetters zijn erg enthousiast over dit bijzondere project. “Ik raakte in een sociaal isolement. Toen kreeg ik deze kans. Ik ben helemaal opgefleurd. Ik ben weer onder de mensen!” Voor zes van hen is sowieso een baangarantie. Aan een baan voor de zevende persoon wordt gewerkt.

Het initiatief is zo'n succes gebleken dat 28 maart een nieuwe opleiding start tot metselaar, stukadoor en/of timmerman.

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie