PL200 OMNICEM NÓG SNELLER DROOG

Geplaatst op

PL200 | Omnicol

Tijd is geld. Die uitdrukking hoor je steeds vaker - en dat geldt zeker voor de bouwsector. Dus hoe sneller een nieuwe vloer droogt, hoe eerder je verder kunt met de volgende stap in de realisatie van weer een nieuw project. En dat is voor iedereen wel zo prettig. Denk daarom bij leggen van een nieuwe vloer eens aan het gebruik van PL200 omnicem, een zeer hoog flexibele S2 poedertegellijm voor onder andere jonge cementdekvloeren.

Normaalgesproken is de noodzakelijke droogtijd van cementdekvloeren met keramische tegels of natuursteen 28 dagen. Bij betonvloeren is dit zelfs 90 dagen. Met PL200 kan deze droogtijd echter aanzienlijk worden verkort. Zo zijn met gebruikmaking van deze poedertegellijm slechts 3 tot 5 drogingsdagen nodig bij cementdekvloeren en maximaal 28 dagen bij betonvloeren.

PL200 omnicem vervangt in veel gevallen de buttering-floating-methode. Het is geschikt voor dunne, groot formaat (keramische) tegels/platen, maar ook voor de verlijming van harde en zachte isolatieplaten. Door de zeer hoge flexibiliteit (S2 > 5 mm conform EN 12002) en verhoogde hechtsterkte (> 2,0 N/mm² volgens EN 1348) is het geschikt voor het verlijmen van keramische tegels en natuursteen op ondergronden waar mogelijke spanningen kunnen optreden.

PL200 omnicem is toepasbaar in openbare ruimtes, supermarkten, luchthavens, wegrestaurants, winkelgalerijen, perrons, zwembaden, industriële ruimtes. Het is leverbaar in zakken met een inhoud van 20 kg in de kleuren grijs, en wit – voor vlekgevoelige natuursteensoorten en voor sulfaathoudende ondergronden zoals anhydriet.

 

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie