blog

BLOG | Omnicol

Lijmen van bakstenen

Ja je leest het goed, lijmen van bakstenen. Niet metselen met mortel en troffel, maar lijmen met een geavanceerde lijmmortel en andere apparatuur. Nog vaak wordt dit als ‘nieuw’ of ‘vernieuwend’ ervaren, maar we moeten hier eigenlijk vanaf stappen, wetende dat deze techniek nu alweer zo’n 25 jaar wordt toegepast. Dus niets nieuws meer aan, inmiddels verworden tot een gevestigde waarde en veelvuldig te herkennen in het hedendaagse straatbeeld.


Lees meer

Nieuws

CORONA NEWS UPDATE | Omnicol

UPDATE: DE CORONACRISIS, ZO GAAN WIJ ER (SAMEN) MEE OM

Het aantal COVID-19-besmettingen in België en omgeving lijkt helaas nog altijd niet structureel af te nemen. We volgen de aangescherpte aanbevelingen, maatregelen en richtlijnen strikt op.

Daarom hebben wij besloten om vanaf dinsdag 3/11/2020, tot nader bericht, de poorten te sluiten en achter gesloten deuren verder te werken. Dit met het welzijn van ons team, onze families en onze klanten voorop.

Wij zijn nog steeds bereikbaar tijdens de normale openingsuren. Bestellen kan ook nog steeds via mail of telefonisch.

Lees meer

Nieuws

Verlijmd gevelmetselwerk als uithangbord | Omnicol

Verlijmd gevelmetselwerk als uithangbord

Tijdens de renovatie van het Koning Boudewijnstadion moest Karen Alentijns haar architecturale carrière nog aanvatten. Anno 2020 staat ze als architect-bestuurder aan het hoofd van 2A-Architecten, gevestigd in Paal-Beringen. Verlijmd gevelmetselwerk komt vaak terug in het portfolio van het bureau. “Ik pas verlijmd gevelmetselwerk maar al te graag toe omdat het bijdraagt aan het strakke uitzicht. De verschillende mogelijkheden bieden bovendien enorme voordelen tijdens het ontwerpproces”, klinkt het.

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie