BLOG

BLOG Verschil lijmen en dunmetselen | Omnicol

Wat is het verschil tussen lijmen en dunmortel?

We zien steeds meer dat gevelstenen op vernieuwende wijze worden verwerkt.
Nu metselen we al zolang we ons kunnen herinneren, een gekende techniek die overal te zien is. De laatste 15 jaar is daar ‘lijmen’ als aanvullende verwerkingsmethode bij gekomen. En ook daarin zijn er weer een paar verschillende manieren ontstaan. Deze lichten we even kort toe, zodat je het kaf van het koren weet te scheiden.

Lees meer

Omnicol denkt vooruit

Verbruikscalculator | Omnicol

Bereken je verbruik

Omnicol heeft een uitgebreid assortiment aan lijm- en voegmortels voor diverse uiteenlopende toepassingen. Neem nu bijvoorbeeld de PL85 PROF R. Deze snelverhardende flexibele poedertegellijm is supersnel drogend, waardoor opleveringen en ingebruikname nu nóg sneller mogelijk zijn. Een mooie tegelklus kan daarmee in rap tempo strak en professioneel geklaard zijn. Dan is het extra zonde als er nog een halve kuip met aangemaakte mortel overblijft.

Lees meer

Nieuws

GM Project Luxemburg | Omnicol

GM-project Luxemburg

In het Luxemburgse plaatsje Kirchberg, zo’n 10 km van Luxembourg Aéroport, wordt door National Company of Housing in Cheap Market (SNHBM) in samenwerking met het Fonds voor verstedelijking en ontwikkeling van het Kirchberg-plateau (FUAK), een zuiver residentieel bouwproject gerealiseerd in de wijk Reimerwee. Tijdens dit omvangrijke project zal de GM omnifix rijkelijk aanwezig zijn.

Fotografie: SteinMetzDeMeyer
Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie