Eigen groene stroom in Weelde

Geplaatst op

Groene stroom | Omnicol

Dat de wereld duurzamer moet, weet inmiddels iedereen. Omnicol wil daar graag aan bijdragen. Dat doen we al jaren en op veel verschillende manieren. Eén daarvan is ons gebruik van groene stroom. Tot voor kort kochten we die groene stroom in. Maar sinds december 2019 is daar verandering in gekomen. Het dak van ons magazijn in Weelde ligt inmiddels vol met zonnepanelen die onze productielocatie van eigen stroom voorzien.
 
Over de plaats van de panelen is uiteraard goed nagedacht: het dak van ons magazijn in Weelde heeft geen last van schaduw. Om van zonsopkomst tot zonsondergang een gelijkmatige stroomproductie te hebben die afgestemd is op ons verbruik, werden de (meer dan 1200!) panelen in verschillende richtingen geplaatst: oost, zuid en west. Tijdens een zonnige dag zal ons filiaal in Weelde volledig zelfvoorzienend zijn!


Zonnenpanelen-3 | Omnicol  Zonnenpanelen-2 | Omnicol  Zonnenpanelen-1 | Omnicol


Met de leverancier van de zonnepanelen hebben we al eerdere (goede) ervaring: de firma Futech heeft eerder voor plaatsing, monitoring en onderhoud van de zonnepanelen van Omnicol Belgium in Ham gezorgd. En ook voor Omnicol NV in Weelde gaan zij deze service voor de komende 20 jaar leveren. De systemen zijn voorzien van een regenerator die de panelen in optimale conditie houdt zodat het rendement niet terugloopt.

De keuze voor zonnepanelen is niet de enige duurzame ontwikkeling binnen Omnicol. De aankomende nieuwbouw in Weelde gaat namelijk verwarmd/geklimatiseerd worden op basis van elektrische warmtepompen en wordt daarmee geheel CO2-neutraal. Doel is om tegen 2021 emissievrij te zijn.

Zowel de zonnepanelen als de warmtepompen zijn voor Omnicol een belangrijke investering in de groene, duurzame toekomst.

Benieuwd naar onze andere groene en duurzame inspanningen? Ook op gebied van circulair bouwen staan we niet stil. Dus hou ons in de gaten!

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat u onze website optimaal kunt gebruiken. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie